fbpx
Γενική

401 επιχειρήσεις διαγράφηκαν στο Ν. Ξάνθης από το Μάιο!!!

Τετρακόσιες μία (401) επιχειρήσεις διαγράφηκαν από το μητρώο του Επιμελητηρίου Ξάνθης από το χρονικό διάστημα 1 Μαΐου έως και χθες, δηλαδή από τότε που ανακοινώθηκε η είσοδο μας στο ΔΝΤ και ξεκίνησε η εφαρμογή σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο ΤΕΒΕ άρα γίνεται αυτόματα η διαγραφή από την εφορία χωρίς να ενημερωθεί το ΕΒΕ. Την ίδια στιγμή καταγράφονται 313 εγγραφές επιχειρήσεων. Ο Πρόεδρος του παραγωγικού φορέα κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος προέβη σε δηλώσεις στην XanthiNews για την τραγική κατάσταση της αγοράς μας.

Τραγική η κατάσταση στην αγορά μας- Δηλώσεις Π. Ανδρικόπουλου στην XN

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Τα λουκέτα το ένα πίσω από το άλλο μπαίνουν στην αγορά της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στην ανεργία πολλοί εργαζόμενοι. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΒΕ τους τελευταίους πεντέμισι μήνες έχουν κλείσει 401 επιχειρήσεις, αλλά οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν κατεβάσει ρολά είναι πολύ περισσότερες. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος δήλωσε στην XanthiNews για την αγορά της Ξάνθης που κρατιέται με νύχια και με δόντια: «Η αγορά συρρικνώνεται. Πάνω από 100 επιχειρήσεις έχουν κλείσει από αυτές που έχουν ανοίξει. Και αυτές που έχουν ανοίξει πολλές φορές δεν ξέρουμε και τι είδους επιχειρήσεις είναι. Πάμε πλέον σε μια διαφορετική αναδιάρθρωση της αγοράς. Αυτά που λέγαμε εμπορικά κέντρα ίσως να φθίνουν για να δημιουργηθούν κάποια άλλα. Πάμε σε άλλου είδους καταστήματα, ενδεχομένως. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Επιμελητήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης η γνώμη τους είναι αυτή. Πάμε σε άλλου είδους αγορά. Ο υπερεπαγγελματισμός δεν υπάρχει μόνο στο εμπόριο. Υπάρχει σε όλα τα επαγγέλματα.
Κάποιοι βγαίνουν σε σύνταξη. Οι περισσότεροι κλείνουν γιατί δεν μπορούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους. Τα έξοδα τρέχουν, ο τζίρος είναι πολύ μικρός».
ΣΥΝΕΧΗ ΤΡΟΧΙΑ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Τα εργοστάσια φαντάσματα αυξάνονται στο Ν. Ξάνθης με αποτέλεσμα εκεί που αποτελούσε πόλος έλξης για εργαζόμενους τώρα να έχει γίνει η πόλη της ανεργίας!!! Ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε σχετικά: «Ο Ν. Ξάνθης είχε μια μεγάλη ανάπτυξη από το 1975- 1976 μέχρι τη δεκαετία του 90. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην χειρότερη θέση από όλους τους άλλους νομούς. Διότι έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο εργατικό δυναμικό το οποίο δεν βρίσκει πλέον απασχόληση».
ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ Ν. ΖΥΓΟΥ
Στην περιοχή του αεροδρομίου του Ν. Ζυγού χτίζεται ένα εμπορικό κέντρο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει μέχρι τέλος του χρόνου. Το Επιμελητήριο Ξάνθης αν και κάνει συνεχή έρευνα επί του θέματος δεν έχει διευκρινίσει τίποτα γι αυτό!!! «Προσπαθούμε να δούμε τι γίνεται με το εμπορικό κέντρο στην περιοχή του αεροδρομίου του Ν. Ζυγού. Είχαν πάρει άδεια από το Δήμο Βιστωνίδας για ίδρυση πολυκαταστήματος κάποιας γνωστής αλυσίδας. Δεν ξέρουμε αν θα γίνουν πολλά καταστήματα.
Δεν έχουν κάνει εγγραφή στο Επιμελητήριο. Πήραν μια οικοδομική άδεια και προσπαθούν να χτίσουν. Είμαστε σε έρευνα. Δυστυχώς για τις άδειες αυτές μας παραπέμπουν από τον Άννα στον Καϊάφα», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ; ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Η πρόβλεψη του ίδιου για το πότε θα έρθει η περιβόητη και πολυπόθητη ανάπτυξη ξαφνιάζει: «Η ανάπτυξη θα έρθει μετά από δέκα χρόνια. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει πολύ μεγάλο χρόνο. Και αν φτάσουμε πλέον στο σημείο του «πτωχεύσαμε» από εκεί και μετά ξεκινάμε από την αρχή».
Όσο για αναπτυξιακό νόμο; Ούτε συζήτηση: «Ο ισχύων αναπτυξιακός νόμος δεν λειτουργεί ακόμη. Ένας νέος δεν θα πρόσφερε τίποτα. Υπάρχει συρρίκνωση των πάντων. Πού θα βρεθούν αφορολόγητα αποθεματικά; Τα προβλήματα αφορούν και στις μεγάλες επιχειρήσεις».

Σχετικά Άρθρα