8 μεγάλα αυγά
8 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ζουληγμένη
2 κουταλιές ξύδι
2 κονσέρβες αποφλοιωμένα ντοματάκια λιωμένα με το χέρι
λίγο φρέσκο βασιλικό
4 κουταλιές τυρί ρικότα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι. Σοτάρουμε το σκόρδο με τον μαϊντανό και το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.Ρίχνουμε το ξύδι και περιμένουμε να εξατμισθεί τελείως.Προσθέτουμε τις ντομάτες με τα υγρά τους και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.Αφαιρούμε το κοτσάνι του μαϊντανού και το σκόρδο.Προσθέτουμε τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη σάλτσα σε 4 πιάτα πυρίμαχα.Κρατάμε λίγη για το τέλος. Τώρα σπάμε από 2 αυγά σε κάθε μπολ, βάζουμε από 1 κουταλιά ρικότα και πασπαλίζουμε τους κρόκους με παρμεζάνα και τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει.Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν οι κρόκοι και σερβίρουμε τα αυγά ζεστά με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Σταύρος Καρυπίδης
Εκδότης - Δημοσιογράφος μέλος της Έ.Ι.Η.Ε.Ε. Lead Digital Strategist - Διαμορφωτής κοινής γνώμης και βιντεογράφος με πιστοποίηση από την Google και το Υπουργείο Τουρισμού στο Digital Marketing "Grow Greek Tourism". Owner & Operator στην Drone Areo View εταιρίας αερο-βιντεοσκοπήσεων και αερο-φωτογραφήσεων (αδειούχος χειριστής ΣμηΕΑ UAS Pilot A & UAS Pilot B). Ceo & Founder της εταιρίας "Φυσικό Αέριο Ξάνθης".