fbpx
Γενική

Έκοψαν σημαντικές ιατρικές εξετάσεις στους ασφαλισμένους

Μικρή η συμμετοχή στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων λόγω οικονομικής εξαθλίωσης!!!

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Κατά 25- 35% κατά μέσο όρο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στη χθεσινή απεργία της ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα την ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου, όπως δήλωσε στην XanthiNews ο κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και συνέχισε: «Μας έπαιρναν τηλέφωνο συνάδελφοι που δεν έκαναν απεργία και μας δήλωναν ότι ήθελαν να κάνουν αλλά δυστυχώς αν κάνουν ακόμη μια απεργία δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους. Δεν θα μπορούν να πληρώσουν το φροντιστήριο των παιδιών τους, δεν θα μπορούν να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητο τους, δεν θα μπορούν να πληρώσουν δόση στο δάνειο τους!!! Φτάσαμε σε τέτοια εξευτελιστικά σημεία!!!»
Και τόνισε με βεβαιότητα: «Η κοινωνική έκρηξη θα έρθει αλλά το χρονικό διάστημα δεν γνωρίζουμε. Αν η κυβέρνηση η οποία προεκλογικά σταματάει κάποια μέτρα που είχε στο μυαλό της να πάρει, όπως είναι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, που θα επαναφέρει αμέσως μετά τις εκλογές της 7 ης Νοεμβρίου, πιστεύω θα υπάρχει κόσμος που δεν θα μπορεί να ζεσταθεί. Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο σίγουρα θα υπάρξει ξεσηκωμός».
Ο κ. Ευστρατίου αναφέρθηκε αναλυτικά στα αιτήματα τους:
ΖΗΤΟΥΜΕ:
Ένα αξιοπρεπές και ενιαίο μισθολόγιο.
Η κυβέρνηση έχει ήδη στις προθέσεις της να κάνει το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο. Όχι όμως όπως η ίδια προωθεί για να αναβαθμίσει μισθούς και συντάξεις ή για να αποκαταστήσει κάποιες αδικίες που υπάρχουν μεταξύ διαφόρων κλάδων του δημοσίου και που αυτό το ξέρουμε όλοι. Αλλά για παραπάνω αφαίρεση του εισοδήματος των υπαλλήλων και νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων.
Αυτό μπορούμε να το διακρίνουμε πολύ εύκολα αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα γίνει μείωση των μισθών και των συντάξεων κατά δυόμισι δισεκατομμύρια ευρώ.
Πώς είναι δυνατόν όταν έχουμε μείωση κατά δυόμισι δις ευρώ σε ένα κράτος από συντάξεις και μισθούς, να πάμε σε ένα ενιαίο μισθολόγιο το οποίο θα είναι αξιοκρατικό για όλους και θα αποκαταστήσει κάποιες αδικίες; Δεν μπορούν να γίνουν αυτά. Το νέο μισθολόγιο θα κάνει είτε μεγάλες είτε μικρές περικοπές. Εμείς ήδη έχουμε υποστεί πολύ σοβαρές μειώσεις. Έχουμε βγει έξω από τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Δεινοπαθούν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι.
Πιστεύουμε ότι αν φτάσουμε στο σημείο να μας περικοπούν κι άλλοι μισθοί θα φτάσουμε σε σημείο εξαθλίωσης και δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα βασικά μας έξοδα.
Άρση του αντιασφαλιστικού νόμου.
Με έναν σωστό προγραμματισμό και μια σωστή μελετή μπορεί να σωθεί το ασφαλιστικό μας σύστημα. Άλλωστε προεκλογικά η ίδια η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι το ασφαλιστικό σύστημα μπορούσε να σωθεί και ο ίδιος ο Υφυπουργός κ. Κουτρουμάνης τα έλεγε.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ασφαλισμένο και όχι να πληρώνει ο ασφαλισμένος τις ιατρικές εξετάσεις που κάνει.
Τον Αύγουστο με προεδρικό διάταγμα η κυβέρνηση κατήργησε εξετάσεις τις οποίες οι εργαζόμενοι έκαναν με αποφάσεις και εγκυκλίους που είχαν από τα ταμεία τους. Ξαφνικά τις κόβουν λέγοντας ότι δεν είναι περασμένες στο Π.Δ. και στον προσεχή χρόνο θα δημιουργήσουν μια επιτροπή που θα εξετάσει τις εξετάσεις και θα τις περάσει στο Π.Δ.
Αυτές όμως οι εξετάσεις είναι σημαντικές: Σπινθηρογραφήματα οστών, ήπατος, νεφρών, εγκεφάλων, θυρεοειδούς, καρδιολογικές εξετάσεις οι οποίες αφορούν υπέρηχους καρδιάς, καρδιογραφήματα κτλ, καρκινικούς δείκτες, ενδοσκοπήσεις στομάχου, δωδεκαδαχτυλοσκοπήσεις, γενικές δερματολογικές, μικροβιολογικές.
Εμείς ζητάμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η κυβέρνηση να κάνει αυτήν την επιτροπή και να περαστούν αυτομάτως αυτές οι εξετάσεις στο Π.Δ. ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να πληρώνονται.
Αυτές οι εξετάσεις αφορούν το ταμείο του δημοσίου, τον ΟΓΑ, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ. Όλους τους ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Ήδη έχουμε παράπονα από καρκινοπαθείς συναδέλφους που πληρώνουν πανάκριβες εξετάσεις. Πληρώνουν μέχρι 600 ευρώ το μήνα!!!»

Σχετικά Άρθρα