Γενική

Σε κλίμα νίκης ο Χρίστος Πούλιος

Παρέθεσε δείπνο την Παρασκευή στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του

Ολοκλήρωσε τις τις διαδικασίες του συνδυασμού του ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χρίστος Πούλιος αφού μετά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του και της παρουσίασης του στα ΜΜΕ παρέθεσε επίσημο γεύμα σε όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του. Το δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο Υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσιδης και ο αναπληρωτής Υπουργός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης. Ο Χρίστος Πούλιος αφού ευχαρίστησε τους καλεσμένους του για την παρουσία τους χαρακτήρισε τον αγώνα της παράταξής του σαν αγώνα για ανατροπές, για το γκρέμισμα των πελατειακών σχέσεων που ισχύουν τόσα χρόνια στον τόπο μας. Ζήτησε από τους παρόντες Υπουργούς και Υφυπουργούς να βρίσκονται στο πλάι τους ως νέα δημοτική αρχή έτσι όπως η παράταξή του θέλει να ανοικοδομήσει και οικοδομήσει την Ξάνθη της επόμενης δεκαετίας. Επίσης ανέφερε ότι η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους συνεργάτες του και συνοδοιπόρους και συμπλήρωσε ότι μοιράζονται ένα όραμα για την Ξάνθη, για μια διοίκηση αρχών. Κάλεσε τους συνυποψήφιους του να ξεχάσουν το χτες όλα και όσα πλήγωσαν και να προχωρήσουν μπροστά πάντα σύμφωνα με τις αρχές τους αυτές που τους ενώνουν. Είπε επίσης ότι η δική τους δημοτική διοίκηση θα έχει αρχές, θα στραφεί στην ανάπτυξη, και θα έχει τον πολίτη μπροστά στα θέματα κοινωνικής μέριμνας και καθημερινότητας. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της παράταξης είπε ότι είναι έτοιμο και είναι προϊόν συνομιλίας με όλη την κοινωνία της Ξάνθης τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, μέσα από το δημοτικό συμβούλιο από τις συνομιλίες μας με τους δημότες και όλους τους φορείς της πόλης. Έχει στοχευμένες δράσεις, σε συγκεκριμένους τομείς, πηγές χρηματοδότησης, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και συμπλήρωσε λέγοντας ότι κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα ανά θεματική ενότητα και δέκα ημέρες πριν τις εκλογές θα έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση των συνδημοτών για να έχουν πλήρη γνώση του πώς θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διοίκηση του δήμου. Πρωτοποριακή χαρακτηρίστηκε η πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξης Χρήστου Πούλιου όταν ανακοίνωσε ότι θα δώσει την δυνατότητα σε «εξωκοινοβουλευτικούς» να διοικήσουν οργανισμούς και τις δημοτικές επιχειρήσεις τεχνοκρατικά και ειδικευμένα άτομα. Είναι πιστεύω της παράταξης, είπε χαρακτηριστικά, της κοινωνίας και οι είναι ώριμες οι συνθήκες που οι επιχειρήσεις του δήμου, οι δημοτικοί οργανισμοί να μην προΐστανται απλά και μόνον από ένα δημοτικό σύμβουλο ξεσηκώνοντας θύελλα χειροκροτημάτων από αυτήν την τολμηρότατη πρόταση για τα χρονικά της Ξάνθης. Δεν άφησε έξω από τις προτεραιότητές του τα περιφερειακά τμήματα του δήμου λέγοντας ότι εκεί θα δώσει μεγάλη βαρύτητα για να μην υστερήσουν σε τίποτα από τον αστικό ιστό της Ξάνθης.
Τέλος ευχαρίστησε τους συνυποψήφιους του και δήλωσε υπερήφανος που η παράταξή του είναι στελεχωμένη από ικανά και άξια άτομα. Παρών στην εκδήλωση και ο υφυπουργός εσωτερικών ανέφερε ότι τα κριτήρια με τα οποία το ΠΑΣΟΚ έδωσε την υποστήριξη του σε κάποιους επικεφαλής σε κάποιους δήμους και κάποια σχήματα είναι αυτά που υιοθέτησαν τις αρχές και τις αξίες του Καλλικράτη και είναι συνήθως αυτοδιοικητικά πρόσωπα.
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια για τον δήμο Ξάνθης με την παρουσία δύο υφυπουργών και ενός υπουργού στο πλευρό του Πούλιου κάτι που κ. Ξυνίδης που ήταν και αυτός παρών δεν έκρυψε τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παίρνει πολύ σοβαρά το θέμα του Καλλικράτη και θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα επικρατήσουν εκείνοι οι συνδυασμοί που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας το σαν ζήτημα ουσίας για τον τόπο μας. Σχετικά με την μετατροπή του σκανδάλου της μονής Βατοπαιδίου, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, σε υπόθεση ο κ. Ξυνίδης είπε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Για τον Καλλικράτη. Πιστεύουμε εμείς ότι είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο έπρεπε η χώρα μας να έχει εδώ και πολύ καιρό όμως ποτέ δεν είναι αργά. Είμαστε εδώ να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που κάνουν όλοι οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτό το θεσμό και ένας από αυτούς είναι ο κ. Πούλιος που είχε την καλοσύνη να μας καλέσει στην πρώτη επίσημη έναρξη μαζί με πολλούς συμπολίτες του από την Ξάνθη, της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Γνωρίζω ότι είναι μία προσπάθεια πολιτών που έχουν όλοι ακριβώς το ίδιο όραμα».

Σχετικά Άρθρα