fbpx
Γενική

Η αγάπη στην τρίτη ηλικία δείχνει ευαισθησία της κοινωνίας

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1 η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Στη χώρα μας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες!!! Γενικά θεωρείται η Ελλάδα η χώρα των γερόντων!!!

Προληπτικές εξετάσεις στην κεντρική πλατεία για τους ηλικιωμένους

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων ο Δήμος Ξάνθης, πραγματοποίησε εκδήλωση χθες από τις 8:00 έως τις 15:00 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης. Η Κοινωνική Υπηρεσία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ξάνθης, σύμμαχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, διοργάνωσε μία εκδήλωση, κοινωνικού χαρακτήρα, με την συμμετοχή 400 ηλικιωμένων.
Συγκεκριμένα, γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ξάνθης, ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με το ρόλο της πρόληψης, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές, ενώ είχαν την δυνατότητα να μετρήσουν το σάκχαρο και την αρτηριακή πίεση.
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ»
Ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ κ. Μανώλης Φανουράκης δήλωσε σχετικά στην XanthiNews: «Ο Δήμος Ξάνθης είναι καθημερινά κοντά στους ηλικιωμένους. Έχουμε την υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους. Σήμερα (χθες) η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Τρίτη ηλικία και κάναμε αυτήν την εκδήλωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Στρατηγό και Διοικητή του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης, που μας παρείχαν το ιατρικό προσωπικό και με το προσωπικό του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, τις Νοσοκόμες, τις Κοινωνικές Λειτουργούς, έκαναν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Πιστεύω θα ξεπεράσουμε τα 350- 400 άτομα σήμερα. Πραγματικά αξίζουν την αγάπη μας, την έννοια και πιστεύω είναι το μόνο που μας ζητάνε».
Ο κ. Φανουράκης τόνισε ότι καθημερινά οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης προσφέρουν στους ηλικιωμένους: «Η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση έχει δώσει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους, για να επικοινωνούν με γνωστούς ειδικούς. Και σε συνεργασία με την Πρόνοια και το Νοσοκομείο Ξάνθης επεμβαίνουμε όπου είναι η αρμοδιότητα μας και είναι άριστη η συνεργασία μας και θα συνεχιστεί».
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Παρά τις δυσκολίες το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι συνεχίζεται κανονικά. Ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ σημείωσε ειδικότερα: «ανεξαρτήτως χρηματοδοτήσεων που έρχονται πάρα πολύ αργά. Ήταν προσωπική δέσμευση του Δημάρχου ότι ανεξάρτητα αν θα χρηματοδοτηθεί ή όχι το πρόγραμμα, θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί με στελέχωση προσωπικού για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν σε περισσότερους».
Μάλιστα έδωσε την διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί και το αντίστοιχο πρόγραμμα στη Σταυρούπολη που πλέον θα είναι στα όρια του Δήμου Ξάνθης και γνωρίζουμε όλοι ότι προσφέρει σημαντικά στους ορεσίβιους κατοίκους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ηλικιωμένοι.

Σχετικά Άρθρα