Γενική

Μοναδικό έμβλημα ο Άνθρωπος

Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού Ξάνθης

Στα δύσκολα χρόνια που ζούμε με την έντονη κομματική αντιμετώπιση όλων των θεμάτων της καθημερινότητας, μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να αντιδράσουν. Προσπαθούν να αναδείξουν τον άνθρωπο, γιατί είναι το μόνο «ζώο» που έχει λογική. Και δυστυχώς η λογική άλλοτε χρησιμοποιείται για καλό άλλοτε για κακό. Στα υπόλοιπα ζώα όλα τα κανονίζει η φύση. Ακόμη και τα πιο άγρια «θηρία» σκοτώνουν μόνο για την τροφή τους. Όταν χορτάσουν δεν τους ενδιαφέρει και το καλύτερο θήραμα που βρίσκεται δίπλα τους. Αντίθετα το «θηρίο» άνθρωπος ακόμη και όταν χορτάσει η απληστία του τον οδηγεί σε κανιβαλιστικές καταστάσεις. Και όταν μάλιστα το ανθρώπινο θηρίο φοράει τον πολιτικό μανδύα γίνεται χειρότερο. Όσοι άνθρωποι δεν αντέχουν αυτή την καθημερινή ζούγκλα προσπαθούν να οργανωθούν και να προβάλλουν την ανθρώπινη ευαισθησία και τον προβληματισμό τους.
Ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού ιδρύθηκε πριν από τρία χρόνια, στην Ξάνθη, από νέους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην ίδια πόλη. Εκούσια κρατημένος μακριά από κάθε είδους αδιαφανή οικονομικά συμφέροντα και κομματικές τοποθετήσεις, σταθερά αντίθετος σε παντός είδους προκαταλήψεις, μισαλλοδοξίες και δογματισμούς, ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού στηρίζει, προβάλλει και ενισχύει έμπρακτα και αποτελεσματικά το δημιουργικό και ωφέλιμο έργο καθενός ελεύθερα σκεπτόμενου και ενεργού πολίτη τής Ξάνθης, αλλά και τής ευρύτερης περιοχής τού νομού, διοργανώνοντας ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, καλλιτεχνικού, οικολογικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, στοχεύοντας στην πνευματική αναβάθμιση και στην κοινωνική πρόοδο και εξέλιξη των κατοίκων τού νομού Ξάνθης. Με μοναδικό έμβλημά τους τον Άνθρωπο και κρατώντας μόνιμα ανοιχτούς τους πολύτιμους διαύλους τής Παιδείας και τού Πολιτισμού, τα μέλη και οι φίλοι τού Ομίλου – όλοι εξαρχής ισότιμοι και όλοι εξίσου σεβαστοί – διευρύνουν συνεχώς τους ορίζοντες τού διαλόγου και τής συνεργασίας, μέσα σε κλίμα ελεύθερης έκφρασης και αμοιβαίας κατανόησης, επιδιώκοντας την επίτευξη ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου για κάθε έναν συνάνθρωπό τους, αναζητώντας τρόπους για την βελτίωση τής καθημερινότητας όλων των κατοίκων τής Ξάνθης, για την ανάδειξη τού πολιτισμικού και οικολογικού πλούτου τού νομού Ξάνθης, καθώς και για την ουσιαστική και δημιουργική αξιοποίηση τού πολυπληθούς εργατικού, αγροτικού, τεχνικού, σπουδαστικού, καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και επαγγελματικού δυναμικού τής περιοχής τους.
Η μέχρι σήμερα πολυσχιδής δραστηριότητα τού Ομίλου περιλαμβάνει ένα πλήθος εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι ακόλουθες:
Αφιέρωμα στην Ελιά και το Ελαιόλαδο – 24/03/2008
«Τα 5 Ντοκουμέντα τής Κουβανικής Επανάστασης» – 17/11/2008
Η Επανάσταση τού 1821 και η Σύγχρονη Απήχησή της – 24/03/2009
Οικονομική Κρίση: Αιτίες, Επιπτώσεις, Επιλύσεις – 08/07/2009
Ελληνική Μετανάστευση και Ομογένεια στις Η.Π.Α. – 18/12/2009
Περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την δράση τού Ομίλου, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του, στην διεύθυνση www.okp.org.gr
Ξάνθη, θυγατέρα τού Ωκεανού και τής Τηθύος…
(Ησίοδος, Θεογονία)

Σχετικά Άρθρα