fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι στο Δήμο Σελέρου κάτι μαγειρεύεται…τον τελευταίο καιρό και κυρίως από τότε που ο δήμαρχος Σελέρου κ. Μπηρόλ δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος και ότι τάσσεται στο πλευρό του Βασίλη Τσολακίδη. Αυτό προφανώς ήταν η εμφανής αφορμή της δημιουργία αυτόνομου μειονοτικού συνδυαμσού καθώς η απόφαση ως φαίνεται ήταν προειλημμένη και επιβεβαιώνεται το «Ε» όταν για πρώτη φορά με την ψήφιση ακόμη του Καλλικράτη έγραψε ότι η μειονότητα θα επιδιώξει να κατεβάσει δύο μειονοτικούς συνδυασμούς στους τέσσερις δήμους της Ξάνθης. και δη: Ξάνθης , Αβδήρων. Η είδηση διέρρευσε από τις μαζώξεις που γίνονται τις τελευταίες μέρες στο Σέλερο, επιβεβαιώθηκε από αιρετό κάτοικο του Σελέρου αλλά κυρίως από τον βουλευτή κ. Τσετίν Μάντατζη ο οποίος μιλώντας στο «Ε» δήλωσε ότι είναι γνώστης κίνησης αυτής και ότι τα μηνύματα που λαμβάνει για δημιουργία μειονοτικού συνδυασμού είναι: «θετικά και όχι από λίγους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Δεν θα κατέβει τελικά υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου ο Σωτήρης Στολίδης σύμφωνα με την παρακάτω δήλωση που γνωστοποίησε χθες στα τοπικά ΜΜΕ. Αναλυτικά:
Η ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών γνωστοποιεί σε όλους τους συνδημότες την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής.
Μια απόφαση που πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη καθώς, όπως διαπιστώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών και συζητήσεων, οι επιθυμητές ευρύτερες συνεργασίες δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθούν και ως εκ τούτου ο κύριος στόχος που ήταν ένας ακηδεμόνευτος δήμος που θα αγκάλιαζε όλους τους πολίτες του έμεινε μια ουτοπία.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (γύρω στις 8.30 η ώρα) και παρόντος του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν, όχι μόνο οριστικά ερρίφθη ο κύβος και αποφασίστηκε η κάθοδος του Ανεξάρτητου, αλλά έγινε και σαφές ότι, «ο Υποψήφιος Δήμαρχος θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο άφθαρτο και μορφωμένο» αλλά συμπαθή και ευρύτερα γνωστό στη μειονότητα, σαν την υποψήφια Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Σιμπέλ.

ΑΓΩΝΑΣ
Το νέο βιβλίο του με τίτλο Η «ΑΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ παρουσίασε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ. κ. Αλέξανδρος Κοντός στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και παρουσία των αρχών και φορέων του νομού.

ΘΡΑΚΗ

Κανένας δεν κατηγορούσε την κυβέρνηση, για την όλη αντιμετώπιση του προβλήματος από την στιγμή που δημιουργήθηκε. Κανείς δεν εμβάθυνε στα όσα διατείνονται οι επαγγελματίες, γιατί απλούστατα κατάφεραν για ακόμη μια φορά- να διαιρέσουν και να βασιλεύσουν, αυτοί που στην ουσία θα έπρεπε να λογοδοτούν καθημερινά στον Ελληνικό λαό!

Σχετικά Άρθρα