Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημείδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Κάποιος πρέπει να του τα πει. Μεγαλομέτοχος της ομάδας μας είναι, ξέρουμε πόσο τον «πονάνε» οι ήττες και η σημερινή βαθμολογική της θέση, ωστόσο στη ζωή δεν «μηδενίζουμε» σε μερικά λεπτά αξίες και ανθρώπους-σημαίες για το ποδόσφαιρο της Ξάνθης, όπως ο Νίκος Κεχαγιάς.
Αναφέρομαι στις δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου όταν «τελείωσε» τον πρώην προπονητή της ομάδας μας και ανακοίνωσε τη πρόσληψη του Παράσχου ως νέου προπονητή….
Δήλωσε λοιπόν ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μας.
«Με τον Κεχαγιά η συνεργασία μας τελείωσε. Θεωρώ ότι το λάθος είναι δικό μου διότι το καλοκαίρι εμπιστεύτηκα έναν νέο και άπειρο προπονητή. Έπρεπε να κάνω άλλη επιλογή. Αναλαμβάνω την ευθύνη» τόνισε ο Χρήστος Πανόπουλος.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Την ελπίδα να καταστεί το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιούλ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να επιλύσει «όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, σεβόμενη τα κοινά δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα των δυο χωρών, με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Όχι μόνο στα λόγια αλλά και στη πράξη κύριε Πρόεδρε αυτά που λέτε…ΑΛΕΚΤΩΡ

ΕΜΠΡΟΣ
Έναν «θησαυρό» γεύσης κρυμμένο μες το «σεντούκι» της παράδοσης ανακαλύπτει κάποιος ξεφυλλίζοντας τις «Γευστικές Αναμνήσεις», το Λεύκωμα του ΚΑΠΗ Τοπείρου που περιέχει 70 παραδοσιακές συνταγές. Συνταγές που είναι αποτυπωμένες ως παιδική ανάμνηση …όταν έβλεπαν τη Μικρασιάτισσα, την Πόντια, τη Θρακιώτισσα, την Σαρακατσάνα, την μουσουλμάνα γιαγιά ή την μάνα τους να μαγειρεύουν το χωριάτικο κοτόπουλο με πλιγούρι, μαντί, τοσεμέν να κάνει κουρκούτι, ν’ ανοίγει φύλλο και να κάνει γαλατόπιτα και γκεζλεμέδες, ή ωτία αλλά και ετλί πιρίντς πιλαφού (ρύζι πιλάφι με κρέας) …Και να μοσχομυρίζει το σπίτι…Το αλεύρι, το λάδι, το μπληγούρι (σπασμένο σιτάρι), το γάλα, το τυρί, τα αυγά, υλικά απλά καθημερινά που με την μαστοριά της κάθε νοικοκυράς που κουβαλά την κουλτούρα και τις καταβολές και τις γευστικές ιδιομορφίες της ιδιαίτερης καταγωγής της, μεταμορφώνονται σε γευστικούς «πειρασμούς», εδέσματα που θα τα ζήλευαν φημισμένοι σεφ. Κυρίως γιατί αποτελούν ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό γεύσης!

ΑΓΩΝΑΣ
Όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον ήταν το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο, με την ίδια σύνθεση, του δημοτικού Ραδιοφώνου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Ραδιοφώνου, δημοτικής συμβούλου με την αντιπολίτευση Μπέτυς Πατσίδου, η συνεδρίαση είχε δύο ουσιαστικά θέματα προς συζήτηση.

Το ένα αφορούσε την έγκριση δαπανών για το χρονικό διάστημα Απριλίου -Ιουλίου το 2010 και την έγκριση καταστροφής παγίων στοιχείων.

Μετά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από την λογίστρια της δημοτικής επιχείρησης πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για τα παραπάνω.

ΘΡΑΚΗ
Μετά τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια, αρχίζουμε να ξεπουλάμε και την ίδια την Ελλάδα! Εδώ δεν στέκει καμία δικαιολογία, ούτε για ελεύθερες αγορές, ούτε για άλλες ΤΡΙΧΕΣ. Εδώ το πράγμα αρχίζει και σοβαρεύει. Εδώ κάποιοι αρχίζουν και παίζουν επικίνδυνα παιχνιδάκια. Εδώ υποθηκεύεται η Θράκη έναντι προφανώς κάποιων οικονομικών ανταλλαγμάτων. Θα δοθούμε «ενέχυρο», στην διάθεση όμως ποιών;

Σχετικά Άρθρα