Το μέλλον της ανθρωπότητας, στην ραγδαία δημιουργία ασθενειών
για την αρπαγή των εθνικών κεφαλαίων για την θεραπεία τους. Γονιδιακά τροποποιημένα και μεταλλαγμένα τρόφιμα και χημικός γευστικός και χρωματικός εμπλουτισμός, μπορεί να μην έχουν σχέση με την απογείωση του ΑΑΤΣΧΑΪΜΕΡ Ο σύγχρονος, ανθυγιεινός τρόπος διατροφής μας όμως ίσως «γεννά» Αλτσχάϊμερ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έρχεται από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης. Ποντίκια τα οποία ακολούθησαν επί εννέα μήνες διατροφή πλούσια σε λίπος, ζάχαρη και χοληστερόλη εμφάνισαν χημικές αλλαγές στον εγκέφαλο οι οποίες είναι χαρακτηριστικές της έναρξης Αλτσχάϊμερ. Σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη διδακτορική διατριβή της Σούζαν Ακτεριν, είναι πιθανόν μια σοβαρή και ανίατη σήμερα νόσος να μπορεί να προληφθεί.
Αν και η Αλτσχάϊμερ συνεχίζει να αποτελεί «μυστήριο» για τους ειδικούς, έχουν προκύψει ορισμένοι γνωστοί παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της Ο πιο κοινός είναι η παραλλαγή ενός ΓΟΝΙΔΙΟΥ που ελέγχει την παραγωγή της απολιποπρωτεΐνης Ε, η οποία έχει μεταξύ των άλλων καθηκόντων της το να μεταφέρει τη χοληστερόλη. Η συγκεκριμένη παραλλαγή ονομάζεται 3ροΕ4 και εντοπίζεται στο 15%-20% του πληθυσμού. Στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της η Σούζαν Ακτεριν μελέτησε ποντίκια τα οποία είχαν ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΕΝΕΤΙΚΟΣ ώστε να φέρουν τη συγκεκριμένη ΓΟΝΙΔΙΑΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ.
Τα ποντίκια ακολούθησαν επί εννέα μήνες διατροφή γεμάτη λίπος, ζάχαρη και χοληστερόλη- τα ικύρια συστατικά των περισσότερων πρόχειρων γευμάτων.
«Εξετάζοντας τον εγκέφαλο αυτών των ποντικών ανακαλύψαμε ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ παρόμοιες με αυτές που εντοπίζονται στον εγκέφαλο ατόμων με Αλτσχάϊμερ» ανέφερε η κυρία Ακτεριν, η οποία εκπόνησε τη διατριβή της στο Ερευνητικό Κέντρο για τη Νόσο Αλτσχάϊμερ του Καρολίνσκα. Το ΙΝΚΑ, απλά τονίζει και θυμίζει πάλι, ότι οι κυβερνήσεις έχουν ορίζοντα ζωής ορισμένου χρόνου και δεν έχουν ούτε συνέχειες στο εθνικό έργο τους. Τα οικονομικά πιράνχας που σημαδεύουν τον καρπό των Εθνών και των λαών, έχουν κάθε λόγο, να δημιουργούν δήθεν δια των παραλείψεων, η για να μην εμποδιστεί ο εμπορικός σκοπός, τις προϋποθέσεις για την παραγωγή ασθενειών όπως και η πρόσφατη ΚΡΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ Η1Ν1 ΠΟΥ ΧΕΙΡΊΣΤΗΚΕ Ο ΠΟΥ.
Είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν ξέρουμε τι τρώμε και τι αναπνέουμε σήμερα.
Οι κρατικοί έλεγχοι είναι ανεμογκάστρια, οι περισσότερες Κυβερνήσεις, δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να μπουν στα οικονομικά χωράφια που υπόσχονται φθηνότερα τρόφιμα, .που εξευμενίζουν τους λαούς και τους αριθμοδείκτες μέχρι την αντιστροφή με την λεηλασία των πόρων νια την υγεία και μετά ψάχνουν για μείωση των δαπανών υγείας με «αν είναι ηλικιωμένος αφήστε τον». Ξεκινώντας από το τέλος, του συμπλέγματος των ληστών που παράγουν τις ασθένειες δεν προλαβαίνει καμία κυβέρνηση, να ολοκληρώσει ένα από τα χίλια βήματα που έχουν προχωρήσει αυτοί.
Υπάρχει βέβαια και ο εθελοτυφλισμός λόγω των κρυφών χρηματοδοτήσεων.
Το ΙΝΚΑ «επ’ ευκαιρία» της Παγκόσμιας Μέρας Κατά του Αλτσχάιμερ, επειδή συμμερίζεται την ανησυχία του κόσμου, αλλά και τον προβληματισμό του για το πώς αυξάνουν τα στατιστικά νούμερα αυτής της νόσου τα τελευταία χρόνια, εκθέτει με υπευθυνότητα τα παρακάτω.
Οπωσδήποτε η όξυνση της νόσου συναρτάται από τον τρόπο ζωής που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς η αλλαγή του τρόπου ζωής μπορεί οπωσδήποτε να λειτουργήσει προληπτικά, και στις περισσότερες περιπτώσεις θεραπευτικά -με την φαρμακευτική αγωγή όπου είναι απολύτως αναγκαία. Όπως, για παράδειγμα, έχει πια γίνει γενικά αποδεκτή η ανάγκη αλλαγής του τρόπου ζωής για τα καρδιαγγειακά (με δίαιτα, άσκηση κτλ). Το ΙΝΚΑ (έπειτα από συνεργασία που είχε με ανεξάρτητους από συμφέροντα επιστήμονες) συνιστά τους για την πρόληψη της νόσου, και την γενικότερη βελτίωση της Υγείας και της Ποιότητας Ζωής :
1. Βελτίωση της διατροφής (τέλος στις σκουπιδοτροφές, και στις ραφιναρισμένες όπως προϊόντα άσπρου αλευριού και άσπρης ζάχαρης). Μεσογειακή Διατροφή (με ήπιο μαγείρεμα) με βάση τα πράσινα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια το ψωμί ολικής άλεσης και τα πλήρη δημητριακά.
2. Δραστικός περιορισμός των ζωικών. Από τα 21 (είκοσι ένα) γεύματα της βδομάδας ελάχιστα να έχουν το οποιοδήποτε ζωικό (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γάλα και διάφορά γαλακτοκομικά ) – για παράδειγμα τα 3 (τρία) γεύματα.
3. Ήπια σωματική άσκηση 5 (πέντε) φορές τη βδομάδα – έστω μισή ώρα περπάτημα, και πεντάλεπτη έκθεση στο ήλιο.
4. Περιορισμός της τηλεθέασης. Τηλεόραση με ανοικτό το φως με συχνά διαλλείματα και όχι περισσότερο από 2 (δύο) συνεχόμενες ώρες.
5. Πνευματικά παιχνίδια (σταυρόλεξο, σκάκι, Sudoku κτλ).