fbpx
Γενική

«Όταν γίνονται καταγγελίες, παρεμβαίνουμε»

Απαντήσεις αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας για την ηχορύπανση

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Απαντήσεις στην επιστολή της αναγνώστριας μας για την χαοτική κατάσταση απίστευτης ηχορύπανσης με μεγάφωνα μικροπωλητών στους δρόμους, τις ώρες κοινής ησυχίας και με μουσική στη διαπασών σε γάμους τρεις φορές την εβδομάδα επί πέντε μήνες, έδωσαν ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης κ. Σπύρος Μπάτζιος και ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία κ. Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, με δηλώσεις τους στην XanthiNews.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: «ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ»
Η αγανακτισμένη αναγνώστρια μας είναι κάτοικος της περιοχής κοντά στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο και ανέφερε πως πλέον έχει εξαντληθεί η υπομονή τους με την ηχορύπανση που προκαλείται από τις 6 το απόγευμα (στην καλύτερη των περιπτώσεων) από γλέντια γάμων που τελούνται στο Πούρναλικ από Μάιο έως Οκτώβριο τρεις φορές την εβδομάδα, εκτός Δευτέρας και Τρίτης!!! Ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Σπύρος Μπάτζιος τόνισε ότι «σε όλη την πόλη γίνονται σε καθημερινή βάση έλεγχοι και βεβαιώνονται παραβάσεις. Όσον αφορά στους πλανόδιους, εμείς συνδράμουμε όταν μας ζητηθεί.
Σχετικά με τους γάμους τώρα. Εμείς περνάμε τους ενημερώνουμε ότι η ώρα κοινής ησυχίας είναι μέχρι 23:00- 23:30 και δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Συμμορφώνονται οι άνθρωποι, είτε σταματούν, είτε χαμηλώνουν τη μουσική. Τέτοια προβλήματα δεν έχουμε. Και αν προκύψουν τα λύνουμε εξαρχής.
Είναι λίγο ακραίο να βεβαιώνουμε παραβάσεις σε έναν γάμο. Οι περίοικοι μέχρι στιγμής δείχνουν κατανόηση. Αν προκύψει κάτι, θα το αντιμετωπίσουμε.
Σε εμάς που είμαστε οι αρμόδιοι δεν μας εστάλη επιστολή για την ηχορύπανση. Τους παροτρύνουμε να μας καταγγείλουν τα περιστατικά».
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ»
Οι καταγγελίες μπορούν να γίνουν και στη δημοτική αστυνομία. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Λεωνίδας Κωνσταντινίδης είπε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβαίνει το νόμο περί κοινής ησυχίας: «Όταν κάποιος ζητά μια άδεια για να τελέσει μια εκδήλωση όπως γάμος, τότε εμείς την χορηγούμε με προϋποθέσεις, όλα αυτά δηλαδή που αναφέρονται για τις ώρες κοινής ησυχίας.
Δεν μπορεί δηλαδή σύμφωνα με αυτά που ισχύουν για το καλοκαίρι πέρα από τις 23:00 και δεν μπορεί από τις 22:00 τον χειμώνα. Από εκεί και πέρα, η αστυνομία ή η δημοτική αστυνομία μπορούν να κληθούν να πάνε να βεβαιώσουν παράβαση και να τους υποδείξουν ότι δεν μπορούν και δεν έχουν το δικαίωμα να παραβαίνουν αυτά τα οποία γραπτώς τους έχουν δοθεί.
Μερικές φορές ζητάνε αποκλεισμό για μικρό δρόμο, πρέπει να γνωμοδοτήσει και η τροχαία για να ισχύει, γιατί έχει την ευθύνη του κυκλοφοριακού.
Όταν στις περιπτώσεις ηχορύπανσης γίνεται υπέρβαση τότε οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να απευθύνονται ή στο 100 ή στη δημοτική αστυνομία όταν είναι παρούσα, γιατί δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο. Ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί να παραβιάζει τις ώρες κοινής ησυχίας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χτυπάει καμπάνες ή να κάνει τέτοιο θόρυβο που να ενοχλεί τους άλλους. Είναι θέμα παιδείας. Και αναφέρομαι σε όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο σε μια ιδιαίτερη ομάδα».
ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ, Η ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ο παραπάνω τίτλος είναι το συμπέρασμα του ρεπορτάζ μας. Η Ξάνθη έχει το πολυπολυτισμικό μωσαϊκό της…Είναι η καθημερινότητα μας. Όσοι υπερβαίνουν τα όρια, έρχονται αντιμέτωποι με το νόμο. Αρκεί να υπάρχουν οι καταγγέλλοντες.
Όποιος ενοχλείται να απευθύνεται στην αστυνομία ή την δημοτική αστυνομία. Αν όντως έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής μόνο η οργανωμένη αντίδραση με νόμιμο τρόπο μπορεί να δώσει λύσεις.

Σχετικά Άρθρα