Γενική

Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Γενισέα




Παρουσίαση του βιβλίου: «Γενισέα Νέα Πόλη του Νέστου- Τόπος συνάντησης πολιτισμών»

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου
Παρουσία του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων τελέσθηκαν τα εγκαίνια του νέου κέντρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην Γενισέα Ξάνθης την Κυριακή στις 6 και 30 το απόγεμα δίνοντας στους κατοίκους της περιοχής ένα κέντρο όπου θα αναβαθμίσει τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες και θα κοσμεί την περιοχή.
Το παρόν κτήριο εξυπηρετούσε πριν πολλά χρόνια τους κατοίκους ως αποθήκη – καπναποθήκη. Στα χέρια του δήμου πέρασε με πλειστηριασμό. Οι εργασίες που έγιναν έδωσαν αίγλη στο κτήριο, αναβαθμίζοντας αισθητά την περιοχή. Ξεχωριστό τόνο δίνουν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν όπως η πέτρα μάνδρας που είναι «ντυμένο» όλο το κτήριο εξωτερικά και εσωτερικά. Η χρηματοδότηση έγινε από το Interrg III.
Χαιρετισμό στους κατοίκους απηύθηνε ο Δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Ζλάτκος και ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης.
Αμέσως μετά ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας και η παρουσίαση του βίβλου των Δημήτρη Μαυρίδη και Γιώργου Τσιγάρα με θέμα: «Γενισέα Νέα Πόλη του Νέστου- Τόπος συνάντησης πολιτισμών». Οι συγγραφείς μέσα από αυτό το βιβλίο δίνουν στοιχεία για την Γενισσέα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολλά χρήσιμα στοιχεία για την περιοχή ενώ αξίζει να το έχει κάποιος στην βιβλιοθήκη του.

Σχετικά Άρθρα