Γενική

Επιστολή κατά της απίστευτης ηχορύπανσης

Μια χαοτική κατάσταση απίστευτης ηχορύπανσης με μεγάφωνα μικροπωλητών στους δρόμους, τις ώρες κοινής ησυχίας και με μουσική στη διαπασών σε γάμους τρεις φορές την εβδομάδα επί πέντε μήνες περιγράφει μια αναγνώστρια μας, σε επιστολή της. Η ίδια κατάγεται από άλλο μέρος άλλα μένει στην πόλη μας τα τελευταία δώδεκα χρόνια και τα τελευταία δέκα μένει κοντά στο Αμοιρίδειο και δηλώνει ότι δεν αντέχει άλλο φασισμό και ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του ζητήματος!!!

«Δεν αντέχουμε άλλο φασισμό!!!»

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Αγαπητή XANTHINEWS
Με την επιστολή μου αυτή, θέλω να διαμαρτυρηθώ για την ολοένα και δυσκολότερη ζωή μου στην πόλη που λατρεύω. Οι καιροί ναι, είναι για όλους δύσκολοι και όλοι έχουμε πάρει απόφαση να περιοριστούμε στο σπίτι μας, το οποίο αυτονόητα μοιάζει με σπίτι και όχι με μπουζουξίδικο.
Ζω στην Ξάνθη με μετάθεση εδώ και 12 χρόνια. Τα τελευταία 10 χρόνια, πήραμε την απόφαση να ζήσουμε για πάντα εδώ, με Στεγαστικό Δάνειο πήραμε ένα διαμέρισμα σε περιοχή κοντά στο Αμοιρίδειο και από τότε κάνουμε: Υπομονή.
Εδώ και πολύ καιρό έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ξάνθη, εκτός από πανέμορφη πόλη με ευγενικούς και πρόσχαρους ανθρώπους, είναι και μια πόλη με χαμηλή, χαμηλότατη ποιότητα ζωής.
Απολύτως Υποβαθμισμένη Ποιότητα για την οποία κανείς δεν κάνει τίποτα. Από το νωρίς το πρωί.. (χώρια την υπόλοιπη μέρα) από τη γειτονιά μου περνάνε με τα μεγάφωνα οι μικροπώλητες. Διαλαλούν πατάτες, καρέκλες , γλάστρες, χαλιά κ.α.
Μέχρι να στρίψει το δρόμο ο ένας, έρχεται ο άλλος, συχνά δε συνομιλούν με τα μεγάφωνα όταν συναντιούνται και γενικά προκαλούν μια απίστευτη φασαρία χωρίς κανένα σεβασμό για τον συμπολίτη που εκείνη την ώρα ξεκουράζεται μετά τη δουλειά και χωρίς κανένα σεβασμό στους νόμους κοινής ησυχίας.
Από τις 6 το απόγευμα (στην καλύτερη των περιπτώσεων) από Μάιο έως Οκτώβριο και εκτός Δευτέρας και Τρίτης, θα γίνεται κάποιος γάμος μέσα στο ΠΟΥΡΝΑΛΙΚ, με τα ηχεία στη διαπασών και θα ακούγεται σε όλη την ευρύτερη περιοχή ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ όλο το πρόγραμμα των…ανηλίκων νεόνυμφων.
Κάποιοι θα μου πουν «ας πρόσεχες κι ας μην έπαιρνες σπίτι εκεί» .
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ειλικρινή δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να γίνεται αυτό το πράγμα σε μια πόλη το 2010 και να το ανέχεται μια ολόκληρη πόλη.
Παράδειγμα σας φέρνω το σχόλιο που έκανε φιλικό μας ζευγάρι που διέμεινε σε ξενοδοχείο της περιοχής αρχές Αυγούστου: «Αυτή η γειτονιά μοιάζει με τσίρκο, κλείνουν τους δρόμους με κάδους σκουπιδιών και χορεύουν όλη μέρα, πως αντέχεις να ζεις εδώ;»
Προφανώς στην Ξάνθη υπάρχουν πολίτες δυο ταχυτήτων, διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω το λόγο για τον οποίο ο δήμαρχος , ο νομάρχης ή δεν ξέρω ποια άλλη αρχή,
δεν έχει απαγορεύσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο της φασιστικής ηχορύπανσης .
ΑΚΟΜΑ και στην περίοδο των εξετάσεων.
Συγκεκριμένα το πρώτο Σάββατο πριν τις εξετάσεις ,από τις 6 το απόγευμα
και ενώ τα παιδιά μου όπως και τα παιδιά ΟΛΟΥ ΤΟΥ κόσμου διάβαζαν για τις Πανελλαδικές, άρχισαν τα πανηγύρια στη διαπασών…μέχρι τις 12 το βράδυ.
Αμείωτη ένταση από πανηγυρτζίδικα έξω από το σπίτι και αμείωτος εκνευρισμός μέσα σε αυτό, γιατί όσο κι αν θες να δεις το θέμα ως φολκλόρ ή καλοπροαίρετα,
δεν μπορείς να αντέξεις ένα γλέντι μέσα στο σπίτι σου αν δεν σε αφορά.
Όλοι όσοι είχαμε βγει στις γύρω βεράντες για τον απογευματινό μας καφέ, μαζευτήκαμε μέσα σαν τα ποντίκια, κλείσαμε τις μπαλκονόπορτες και κάποιοι- οι πιο θερμόαιμοι- πήρανε την Αστυνομία. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
Η απάντηση ήταν και είναι μονίμως η ίδια ότι: «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα αν είναι γάμος!».
Αυτό κύριοι είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Όσοι δεν μένετε στο μεγάλο αυτό κομμάτι της πόλης ίσως σας φανεί αστείο,
αλλά εμείς από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο, επί 3 τουλάχιστον μέρες την εβδομάδα δεν μπορούμε να ζήσουμε μέσα στα σπίτια μας…
Σας ερωτώ είναι αυτό ποιότητα ζωής;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ;
Δεν είναι πολύ εύκολο με όλη αυτή την πίεση που ζούμε ακόμα και για εμένα,
έναν ήρεμο και με σώας τας φρένας άνθρωπο, να πάθω αμόκ και να βγω να κάνω κανένα κακό , όταν μέσα στο ίδιο μου το σπίτι δεν μπορώ να μιλήσω χωρίς να ουρλιάζω;
Δεν μπορεί ο Δήμος να διαθέσει έναν χώρο ΔΩΡΕΑΝ να κάνουν εκεί σάμπα οι συμπολίτες μας των οποίων η κουλτούρα επιβάλλει να γλεντάνε στο δρόμο;
Με ποιο δικαίωμα;
Και γιατί εγώ να πρέπει να το δέχομαι και να το ανέχομαι;
Εμένα ποιος με σέβεται;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ; Μήπως όλοι αυτοί είναι ψηφοφόροι που δεν πρέπει να δυσαρεστηθούν;
ΟΚ!!! Η πόλη ξυπνά ..ο κόσμος ξυπνά ..και αντιδρά αγαπητοί.. και η ψήφος κάποτε θα πάρει την αξία που της αρμόζει ..Εγώ πάντως προσωπικά όσο ζω αυτή τη ντεκανταντζα μέσα στην πόλη μου , δεν πρόκειται να ψηφίσω κανέναν σας …
Κι όταν σταματήσουν τα όργανα αγαπητοί και αρχίζει και δροσίζει λίγο η νύχτα ..και ξεμυτίσουμε και μείς στο μπαλκονάκι…όσο ησυχάζει η όμορφη πόλη αγριεύουν οι αγέλες των σκυλιών…Τα αποτελέσματα τα ξέρετε…»

Σχετικά Άρθρα