fbpx
Γενική

Κινηματογράφος …. μια εναλλακτική πρόταση

Απολαύστε μια ταινία όπως τον παλιό καλό καιρό
Ο κινηματογράφος κάποτε ήταν μέρος της ζωής των Ελλήνων. Δεν υπήρχαν βέβαια τα ιδιωτικά κανάλια και τα DVD και ο κόσμος απολάμβανε μια βραδιά σαν κοινωνικό γεγονός. Το ραντεβού έξω από τον κινηματογράφο με σχόλια στις φωτογραφίες που πρόβαλαν το έργο, το σκοτάδι μέσα στην αίθουσα, τα σπόρια, την πορτοκαλάδα αλλά και την συζήτηση μετά για την υπόθεση, τον πρωταγωνιστή, τις σκηνές. Με αφορμή την μικρή αυτή αναδρομή σας παρουσιάζουμε τα Σινέ – Νέα :
Inception
Αν όλο το καλοκαίρι σας έλειψε ο κινηματογράφος, ήρθε η ώρα να περάσετε μία βόλτα και από εκεί καθώς οι νέες κυκλοφορίες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Στην περίπτωση λοιπόν, που δεν θέλετε να παρακολουθήσετε την τέταρτη συνέχεια του Shrek (κακώς), μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στην νέα και άκρως ιδιαίτερη δουλειά του Κρίστοφερ Νόλαν, Inception. Πρόκειται για μία ταινία που ετοιμαζόταν καιρό και το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακό. Ο Ντομ Κομπ είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου, τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Κάποια στιγμή δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει, μια δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή, αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – την γένεση (inception). Η συγκεκριμένη ταινία θα προκαλέσει συζητήσεις καθώς είτε θα την λατρέψετε είτε θα την μισήσετε. Ελπίζουμε για το καλό του Νόλαν αλλά και του Ντι Κάπριο, να είναι το πρώτο. Αν είστε όμως από τους σινεφίλ της πόλης μας, μην περιμένετε να βγει σε DVD ή να την παίξει στο Novacinema. Είναι τουλάχιστον ένα ανακουφιστικό διάλλειμα από τις χιλιάδες επαναλήψεις της τηλεόρασης.
Η Angelina ετοιμάζεται να γίνει Κλεοπάτρα
Διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες πως η Angelina Jolie συμφώνησε να αναλάβει το ρόλο της Κλεοπάτρας για επερχόμενη κινηματογραφική ταινία. Όλα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός παραγωγός Scott Rudin απέκτησε τα δικαιώματα για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιογραφικό βιβλίο της Stacy Schiff ‘Queen of the Nile, Cleopatra: a Life’ και από την αρχή είχε στο μυαλό του την Angelina για τον κεντρικό ρόλο. Ο Scott Rudin δημιουργεί μια παραγωγή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Jolie, δήλωσε πως “έχει τα τέλεια χαρακτηριστικά για να υποδυθεί την Κλεοπάτρα”, για την οποία ωστόσο και ο ίδιος είχε ομολογήσει ότι “έχουμε μόνο μια πολύ μικρή ιδέα του πώς ήταν στην πραγματικότητα”. “Η Angelina ακτινοβολεί χάρη και δύναμη, ακριβώς τις αρετές που διέθετε η πιο εκκεντρική εξουσιάστρια που έζησε ποτέ” σχολίασε ο Michael Pietsch, από τον εκδοτικό οίκο, όταν πληροφορήθηκε για την επιλογή της Angelina. Η συγγραφέας του βιβλίου, Stacy Schiff, ανέλαβε να το προσαρμόσει γράφοντας και το σενάριο. Με δηλώσεις της στον τύπο τόνισε πως η Angelina Jolie είναι η κατάλληλη για τον συγκεκριμένο ρόλο και επιβεβαίωσε ότι έχουν συμφωνήσει με την Jolie για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Βέβαια για όσους έχουν συνηθίσει την όμορφη ηθοποιό να ενσαρκώνει ρόλους κατασκόπων και μυστικών πρακτόρων ή είναι σινεφίλ ίσως τους ξενίσει η παρουσία της Angelina στο ρόλο που ενσάρκωσε η Elizabeth Taylor. Για το project δεν έχει βρεθεί ακόμα σκηνοθέτης, αλλά και ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον Μάρκο Αντώνιο. Η Schiff έχει δηλώσει ότι θα ήθελε τον Brad Pitt να πάρει το ρόλο, αλλά αυτή μάλλον είναι μια προφανής επιλογή που δε θα ευοδωθεί, αφού ο παραγωγός Rudin δε θεωρεί τον Pitt κατάλληλο για το ρόλο και θα φανεί περισσότερο σα μια κίνηση μάρκετινγκ παρά σαν casting. To «Cleopatra», όπως πιθανότατα θα ονομαστεί η ταινία, θα προβληθεί στις αίθουσες (εκτός απροόπτου) το 2011.

Σχετικά Άρθρα