Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στα ΜΜΕ γύρω από την μελέτη Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας Καβάλας Ξάνθης θεωρεί χρέος της να κάνει γνωστά τα εξής:
Το ΥΠΕΧΩΔΕ, από την δεκαετία του 80 είχε προκαλέσει την εκπόνηση μελέτης, η οποία με την ολοκλήρωσή της αναφέρεται ως Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη.
Αυτή η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (Ε.Π.Μ.) κατάληγε με την υποχρέωση δημιουργίας ενός Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος το οποίο έγινε ΚΥΑ, με την οποία σύμφωνα με το άρθρο 19 του νόμου 1960 χαρακτηρίστηκε η περιοχή ως Εθνικό Πάρκο.
Πριν γίνει νόμος η ΚΥΑ, το ΥΠΕΧΩΔΕ την διαβίβασε στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου για γνωμοδότηση.

ΕΜΠΡΟΣ
Τέλος στις εκπτώσεις και «ποδαρικό» στη χειμερινή περίοδο 2010 η σημερινή ημέρα και η εικόνα της τοπικής αγοράς προμηνύει ότι έρχεται δύσκολος και ‘θερμός’ χειμώνας για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού και η ελπίδα της ανάκαμψης μέσω των θερινών εκπτώσεων υποχώρησε μη φέρνοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με εξαίρεση τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων, που ο κόσμος ‘έριξε’ ότι διέθετε στην τοπική αγορά, η κινητικότητα τις υπόλοιπες μέρες ήταν υποτονική, πράγμα που ως αποτέλεσμα είχε την περαιτέρω πτώση του τζίρου και την επιδείνωση της κατάστασης για την επιβίωση των ξανθιώτικων επιχειρήσεων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Σε ισχύ ετέθη από εχθές ο νόμος για την εξωδικαστική ρύθμιση για χρέη υπερφορτωμένων νοικοκυριών, αλλά και μικρών επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες… Η εξωδικαστική αυτή ρύθμιση με νόμο αφορά όσους, λόγω της οικονομικής κρίσεως και των συνεπειών της, δεν μπορούν να είναι τυπικοί ως προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Από εχθές λοιπόν μπορούν να ρυθμίζουν τα χρέη τους εξωδικαστικά και αν δεν βρεθεί λύση μεταξύ των δύο μερών τότε θα απευθύνονται στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία για να δοθεί μία εύλογη και σωστή ρύθμιση των χρεών τους! Έμαθα όμως ότι και με τον νέο τρόπο που προτείνει ο νέος νόμος για τις ρυθμίσεις των χρεών, οι μόνοι που δεν θα χάσουν θα είναι οι Τράπεζες!!! Προσέξτε λοιπόν όσοι πάτε να κάνετε ρυθμίσεις, τα «ψιλά» γράμματα… Φροντίστε όμως να υποβάλλεται εγκαίρως τις αιτήσεις, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους… Από την άλλη πάλι, τα υποκαταστήματα των τραπεζών στην Ξάνθη δεν είναι έτοιμα ακόμη να δεχθούν αιτήσεις και δηλώνουν άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα!!!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Τα προβλήματα της κοινωνίας και της ανάπτυξης δεν έχουν χρώματα. Συγκρούσθηκα με όλες τις Κυβερνήσεις για το θέμα αυτό. Υπάρχει ένας τεράστιος όγκος λεπτομερών προτάσεων μας σε συνεργασία και με το ΤΕΕ Θράκης, που για μια ακόμη φορά επιχειρείται να παραβλεφθούν».
(Από την απάντηση του Νομάρχη Ξάνθης στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη)

ΘΡΑΚΗ
Συζητώντας με φαρμακοποιούς της Ξάνθης, διέκρινα ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των προμηθευτών τους και αλυσιδωτά το πρόβλημα μεταφέρεται προς τους επάνω ( φαρμακαποθήκες συνεταιρισμοί )

Σχετικά Άρθρα