fbpx
Γενική

ΠΑΟ-SKODA Ξάνθη 1-1

Με το δεξί ξεκίνησε η Ξάνθη αφού απέσπασε έναν βαθμό από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος. Παρόλο που ο αντικαταστάτης του Γάλλου (Πετρόπουλος) σκόραρε, ο Παναθηναϊκός δε βρήκε το γκολ που θα «απαντούσε» στην ισοφάριση της Ξάνθης και με το τελικό 1-1, μπήκε ο ίδιος «με το αριστερό» στο πρωτάθλημα.
Η ασυνεννοησία των Καντέ-Μπουμσόνγκ κόστισε στους «πράσινους» και έδωσε το δικαίωμα στον Έλινγκτον να χαρίσει έναν παλικαρίσιο πόντο στους Θρακιώτες.
90+4′ Λήξη της αναμέτρησης.
90+3′ Κούρσα του Γκοβού από τα δεξιά, ο Γάλλος έκανε το γύρισμα, έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Σταθάκης.
90+2′ Γυριστό σουτ του Καντέ μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει σταθερά ο Γκσπούρνιγκ.
90′ Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
89′ – Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Βασιλάκης παραχώρησε την θέση του στον Σταθάκη.
86′ – Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Μαρίνος πήρε την θέση του Σεϊταρίδη.
82′ – Αλλαγή για την Ξάνθη: Έξω ο Έλινγκτον, μέσα ο Μπούγκα.
82′ – ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ: Ο Στρμπα μάρκαρε άτσαλα τον Λέτο.
80′: Πολύ δυνατό σουτ του Καραγκούνη, αποκρούει ενστικτωδώς ο Γκσπούρνιγκ.
75’ – Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Κλέιτον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Νίνη.
72′: Σέντρα του Σεϊταρίδη από δεξιά, ο Γκοβού πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ!
70′ – Αλλαγή για την Ξάνθη: Ο Μαρσελίνιο στη θέση του Πόι
65′ – Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Καραγκούνης στη θέση του Κατσουράνη
59′: Ο Σπυρόπουλος βρίσκει χώρο και σουτάρει με το αριστερό, λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Γκσπούρνινγκ πέφτει στην αριστερή του γωνία και αποκρούει
51′ – ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!: Μετά από σύγχυση στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Έλινγκτον εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία των Καντέ-Μπουμσόνγκ και με κοντινό σουτ ισοφαρίζει!
48′ – ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ: Ο Λέτο έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Μπέρτο
47′: Ο Νίνης βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το δυνατό σουτ με το δεξί, όμως η μπάλα περνάει άουτ από το δεξί δοκάρι
46′: Έναρξη του β’ μέρους
45’+1′: Λήξη του ημιχρόνου
42′: Μετά από σέντρα-ξυραφιά του Νίνη από δεξιά, οι Γκοβού και Πετρόπουλος πετάγονται (σε δύο χρόνους) στην πορεία της μπάλας, όμως κανένας από αυτούς δεν καταφέρνει να τη βρει και να τη σπρώξει από κοντά στα δίχτυα!
41′: Εκπληκτικό σόλο του Κατόνγκο από δεξιά (άδειασε τρεις αντιπάλους), καταλήγει σε “στρώσιμο” για τον Στρμπα, εκείνος πιάνει το συρτό σουτ, όμως ο Σεϊταρίδης αποκρούει προ του Τζόρβα!
37′: Ο Έλινγκτον κινείται ωραία στη γωνία της μεγάλης περιοχής, από δεξιά, όμως το δυνστό σουτ που πιάνει περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα
33′: Σε σύγχυση στην περιοχή της Ξάνθης, ο Πετρόπουλος πασάρει με το κεφάλι για τον Νίνη, εκείνος πιάνει το απευθείας σουτ από πλάγια και δεξιά και στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τη δεξιά συμβολή των δοκαριών!
24′: Μετά από ωραία σέντρα του Νίνη από δεξιά, ο Πετρόπουλος κερδίζει την κεφαλιά στην περιοχή, όμως η μπάλα περνάει άουτ από το αριστερό δοκάρι
21′: Ο Νίνης βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το συρτό σουτ, όμως ο Γκσπούρνινγκ πέφτει στη δεξιά του γωνία και μπλοκάρει
20′: Το γρήγορο γκολ έχει δώσει “αέρα” στον Παναθηναϊκό, που εξακολουθεί να κρατά την Ξάνθη κλεισμένη στα “καρέ” της
18′ – ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ: Ο Πόι έκανε μια δυνατή προβολή στον Σεϊταρίδη
9′ – ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ!: Πριν καλά καλά “ζεσταθεί” το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός παίρνει το προβάδισμα! Ο Λέτο εκτελεί με φάλτσο ένα φάουλ από τον άξονα, ο Πετρόπουλος πετάγεται “στην καρδιά” της άμυνας και με ωραία κεφαλιά προλαβαίνει την -άστοχη- έξοδο του Γκσπούρνινγκ και πετυχαίνει το πρώτο γκολ της χρονιάς!
1′: Έναρξη του αγώνα
21:29: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Μπαχράμη
21:17 Περίπου 20 φίλοι του Παναθηναϊκού βρίσκονται στην ταράτσα της πολυκατοικίας πίσω από τη Θύρα 13 του «Απόστολος Νικολαΐδης» και φωνάζουν το σύνθημα: «οε οε οε εδώ είναι το σπίτι σου Παναθηναϊκέ».
21:12 Οι παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια, αφού ολοκλήρωσαν την προθέρμανσή τους.
21:05 «Κορόιδο» παίζουν οι αναπληρωματικοί του Παναθηναϊκού, Μπιάρσμιρ, Δημούτσος, Μαρίνος, Βύντρα, Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο. Πολύ ευδιάθετοι είναι οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».
20:57 Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κάθεται μαζί με τον Θανάση Γιαννακόπουλο στα επίσημα του «Απόστολος Νικολαΐδης».
Συνέντευξη του Στέργου Μαρίνου στο match programm του αγώνα
Φέτος είσαι απο τους λίγους που έχει συμμετάσχει σε όλους τους αγψώνες προετοιμασίας του Παναθηναικού, απο τον Μάιο και μετά. Ποιά είναι η εικόνα που έχεις αποκομίσει απο την ομάδα;
«Θεωρώ οτι είμαστε ακόμα καλύτεροι σαν ρόστερ εφέτος. Έχουμε μεγάλο βάθος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες. Απο εκεί και πέρα ήδη απο τα φιλικά έχει φανεί η διάθεσή μας να παίξουμε επιθετικά. Ο προπονητής μας θέλει να επιβάλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και να μην κοιτάζουμε πως παίζει ο αντίπαλος, ακόμη και αν αυτός είναι η Ίντερ ή η Μίλαν».
Πως πιστεύεις οτι θα ανταποκριθεί η ομάδα στις φετινές, λόγω Τσάμπιονς Λιγκ, υποχρεώσεις;
«Όπως ήδη τόνισα είναι σημαντικό πως έχουμε βάθος στο ρόστερ και ποιότητα. Ο Παναθηναικός έτσι και αλλιώς δεν μπορεί παρά να στοχεύει πάντα ψηλά όπου και αν συμμετέχει. Ο κόσμος περιμένει απο εμάς επιτυχίες παντού και εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε».
Είσαι αισιόδοξος;
«Η εικόνα της ομάδας με κάνει αισιόδοξο. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου οτι ο πρωταθλητής ξεκινάει πάντα απο θέση ισχύος».
Ήρθες στην ομάδα ως πλάγιος μπακ. Τώρα αγωνίζεσαι περισσότερο ως κεντρικός χαφ και τα πηγαίνεις καλά. Τι πιστεύεις οτι σου ταιριάζει καλύτερα;
«Το τί μου ταιριάζει καλύτερα το ξέρει ο προπονητής και θα αγωνιστώ όπου ζητήσει. Είναι βέβαια πλεονέκτημα να μπορείς να αγωνίζεσαι σε περισσότερες απο μία θέσεις, ωστόσο στον άξονα είναι γεγονός οτι χρειάζονται περισσότερες συμμετοχές προκειμένου να αποκτήσεις αίσθηση του χώρου που είναι καθοριστικό στοιχείο για τη θέση».
Η κλήση στην Εθνική είναι κάτι που περίμενες;
«Απο τη στιγμή που βρέθηκα στον Παναθηναικό ήταν ο μεγάλος στόχος μου. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα και θεωρώ οτι οφείλω να δουλέψω σκληρά προκειμένου να φανώ αντάξιος της τιμής. Θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ελπίζοντας να συνεχίσω να δίνω το παρών στην Εθνική ομάδα».
Με 15 λεπτά καθυστέρηση -λόγω της απόφασης του ΠΣΑΠ να διαμαρτυρηθεί για τα κρούσματα βίας στα γήπεδα- θα ξεκινήσει το σημερινό παιχνίδι στη Λεωφόρο. Το ίδιο θα ισχύσει και για όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας.

Σχετικά Άρθρα