fbpx
Γενική

Ουρά μοσχαρίσια με μελιτζάνες

…αν σας τη δώσει ο κρεοπώλης!

1 μοσχαρίσια ουρά
4 μελιτζάνες
4 ώριμες ντομάτες για σάλτσα
½ πράσινη καυτερή πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού ρετσίνα
1 ποτήρι ηλιέλαιο
½ λίτρο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Τελικά, φαίνεται πως οι μόνες ουρές που δεν τρώγονται είναι της εφορίας, του χαρταετού και του μαρσουπιλαμί. Ακόμα και του γαϊδάρου – ενδεχομένως λόγω λαϊκής παραίνεσης – κουτσά στραβά, κατεβαίνει. Η μοσχαρίσια πάντως είναι για τους γνώστες πολύ σοβαρός κρασομεζές και γι’ αυτό το Νηστικό Αρκούδι αποφάσισε να φέρει την ουρά μπροστά, να την κάνει πρώτη μούρη στα τραπέζια των “γκουρμέδων”.
Βάζουμε την ουρά σε μια κατσαρόλα να βράσει για 1½ ώρα. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 250 ml ελαιόλαδο. Ανάβουμε δυνατή φωτιά και μόλις το λάδι κάψει, τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. Κόβουμε τη βρασμένη ουρά και τη σοτάρουμε και αυτή στην κατσαρόλα, σβήνουμε με τη ρετσίνα και κατόπιν ρίχνουμε τη σάλτσα από τις τέσσερις ντομάτες. Αφήνουμε το φαγητό λίγα λεπτά να δέσει και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε ένα λίτρο νερό και ολόκληρα το ματσάκι του μαϊντανού – δεν το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις ξεπλένουμε, τις κόβουμε σε κυβάκια με τη φλούδα και τις τηγανίζουμε σε 1 ποτήρι ηλιέλαιο μαζί με μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στη λαδόκολλα να φύγει το πολύ λάδι και μετά τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε το ματσάκι του μαϊντανού και σερβίρουμε.
Στην υγειά μας ρε παιδιά, πάει τη φάγαμε την ουρά!

Σχετικά Άρθρα