500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
500 γρ. χοιρινό κιμά
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
½ φλιτζάνι ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι πουρέ ντομάτας
2 βρασμένα καρότα σε μικρά κυβάκια
2 αυγά χτυπημένα
4 βραστά σφιχτά αυγά που τους έχουμε βγάλει τα τσόφλια
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία
Σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και στη συνέχεια το σκόρδο, τη ντομάτα και το μισό κρασί. Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά με τη σάλτσα, τα χτυπημένα αυγά, το τυρί,τα καρότα σε μικρά κυβάκια, τα ψίχουλα και το μαϊντανό. Πλάθουμε τον κιμά σε ρολό και φυτεύουμε μέσα του τα βραστά αυγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 λεπτά, αφού το έχουμε τοποθετήσει σε μακρόστενη φόρμα (λαδωμένη) στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Σ’ ένα φλιτζάνι έχουμε βάλει έξτρα κρασί με το οποίο ραντίζουμε λίγο λίγο μ’ ένα κουτάλι μέχρι να ψηθεί. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και χωριάτικη σαλάτα.
Καλή σας όρεξη!