fbpx
Γενική

Γαρίδες κανταΐφι με σος φράουλας

Απροσδόκητη γεύση!

16 γαρίδες
200 γρ. φράουλες
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
αλάτι και πιπέρι
φρέσκο δυόσμο για το γαρνίρισμα
1 ποτήρι του καφέ άσπρο ξύδι
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1½ κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Ξεκινάμε με τη σος. Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύδι και το κορν-φλάουρ και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μαζί με τη σος που φτιάξαμε κι επειδή έχει κορν-φλάουρ, πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει. Ανακατεύουμε, ανακατεύουμε, ανακατεύουμε… μέχρι να πήξει, κλείνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε το πακέτο κανταΐφι και χωρίζουμε το περιεχόμενό του σε 16 μέρη στο μέγεθος της χούφτας μας. Μέσα στο κάθε ένα τυλίγουμε από μια γαρίδα (αφού αφαιρέσουμε το κεφάλι και το εντεράκι) και αφήνουμε απ’ έξω την ουρά για εφέ. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι αρκετά μεγάλο, για να χωράει τις φωλίτσες, ρίχνουμε λίγο βούτυρο πάνω στην κάθε μία και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτάκια στους 190°C μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε 4 φωλίτσες σε κάθε πιάτο, περιχύνουμε με τη σος που έχει κρυώσει και γαρνίρουμε με φραουλίτσες και φρέσκο δυόσμο.

Καλή μας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα