fbpx
Γενική

«Ο κόσμος έχει σιχαθεί τους πολιτικούς»



Εξαιρετική η παράσταση «Δον Καμίλο» του Κ. Λειβαδίτη

Το μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη των θεατών είναι η απόδειξη ότι η παράσταση «Δον Καμίλο» που ανεβάζει το φετινό καλοκαίρι η θεατρική εταιρεία «Ανατολικά του Νέστου» έχει πετύχει τον στόχο της: Να προσφέρει το γέλιο απλόχερα. Προχθές ανέβηκε στο υπαίθριο θερινό αμφιθέατρο και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των πολλών θεατών. Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης κ. Κώστας Λειβαδίτης δήλωσε στην XanthiNews εμφανώς συγκινημένος: «Θα ανεβάσουμε 15 παραστάσεις όλο το καλοκαίρι. Δίνουμε την ψυχή μας γιατί θεωρώ ότι πρώτα από όλα το θέατρο είναι συναίσθημα. Θα πρέπει κάποια στιγμή οι άνθρωποι εδώ στην περιοχή, να αγκαλιάσουν τα δικά τους σχήματα, τους δικούς τους ανθρώπους, τα αληθινά.
Σήμερα ένιωσα την ζεστασιά, την ανταπόκριση και το χειροκρότημα και ευχαριστώ πάρα πολύ όσους ήρθαν.
Επέλεξα το έργο αυτό γιατί είναι κωμωδία και ήθελα να είναι επίκαιρο, επειδή είμαστε ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το έργο διαδραματίζεται στην Ιταλία αλλά είναι τα ίδια που ζούμε και στην Ελλάδα.
Χάρηκα πραγματικά που δεν ήρθε ούτε ένας πολιτικός. Εμείς οι μέσοι Έλληνες δεν θέλουμε να τους βλέπουμε στα μάτια μας. Τους έχει σιχαθεί ο κόσμος, να ψάξουν να βρούνε τι φταίει, να φέρουν πίσω τα κλεμμένα».
Όλοι οι ηθοποιοί ήταν έξοχοι. Ο κ. Λειβαδίτης εκτόξευσε στα ύψη τον ρόλο του Δον Καμίλο, του καθολικού παπά που βρίσκεται στη δίνη των δημοτικών εκλογών. Ήταν καταπληκτικός στην ερμηνεία του και έκλεψε την παράσταση!
Ξεχωρίσαμε την Ξένη Καρακατσάνη που ενσάρκωσε την γυναίκα ελευθέρων ηθών που επιστρατεύεται για να πλήξει τον Δον Καμίλο. Το υποκριτικό της ταλέντο σε συνδυασμό με το ταμπεραμέντο της ήταν το τέλειο «ηφαιστειακό μείγμα»!
Η Χρύσα Χαμαλίδου ενσάρκωσε την Ασπασία, την αδελφή του Δον Καμίλο και μέλος του κομμουνιστικού κόμματος. Αυστηρή όπως απαιτούσε ο ρόλος της, κόντρα στην ευαισθησία που την διακρίνει!
Η Τζούλια η ανιψιά του Δον Καμίλο και ο Μάριο γιος του υποψήφιου Δημάρχου Πεπόνε είναι η Ηλιάνα Αντωνιάδου και ο Βασίλης Λειβαδίτης και έδωσαν την φρεσκάδα στο έργο!
Ο Φλουράτος, Δήμαρχος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος που έχει κινήσει γη και ουρανό να ξαναβγεί δήμαρχος, είναι ο ρόλος του παίζει ο Φώτης Καρυώτης που πετυχαίνει να πείσει τον θεατή ενώ ο Γιώργος Τέζας, ο Πεπόνε, υποψήφιος δήμαρχος, αριστερός, παιδικός φίλος του Δον Καμίλο αλλά κομματικός εχθρός του, κάνει φοβερό δίδυμο με τον Κώστα Λειβαδίτη πάνω στη σκηνή!
Αυτοί οι ήρωες πλέκουν τον καμβά του έργου. Ίντριγκες, δολοπλοκίες, συμφέροντα, διαπληκτισμοί, εχθρότητες, φανατισμοί σε ένα εκρηκτικό προεκλογικό κοκτέιλ.
Όμως η ζωή και ο έρωτας έχουν τη δική τους λογική και δημιουργούν, τελικά, τη δική τους πραγματικότητα.
Σκηνικά: Γιώργος Μπότσιος
Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Λειβαδίτης- Ηλιάνα Αντωνιάδου

Σχετικά Άρθρα