fbpx
Γενική

Νέο ενιαίο σύστημα ψηφιακών προδιαγραφών για την παρακολούθηση ταινιών

Μια ομάδα 55 εταιριών από τον χώρο των ηλεκτρονικών και των μέσων ψυχαγωγίας, η οποία απαρτίζει το λεγόμενο Οικοσύστημα Περιεχομένου Ψηφιακής Ψυχαγωγίας (DECE), θα αρχίσει σύντομα δοκιμές στο νέο ενιαίο σύστημα ψηφιακών προδιαγραφών UltraViolet που θα επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει την ταινία που αγοράζει, όπου κι αν βρίσκεται, από οποιαδήποτε συσκευή, άσχετα με τα formats και ξεπερνώντας κάθε άλλη τεχνική δυσκολία.
Όπως στα ΑΤΜ, ο χρήστης θα έχει ένα ενιαίο λογαριασμό, που θα τον «ακολουθεί» άσχετα με το ποιο μηχάνημα χρησιμοποιεί κάθε φορά.
Το νέο ανοικτό στάνταρντ, που υποστηρίζεται από μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ όπως η Warner Bros και κολοσσούς της τεχνολογίας όπως η Microsoft, η Toshiba και η LG, αποτελεί απάντηση και πρόκληση στα επιμέρους ιδιόκτητα formats, όπως αυτό της Apple, που «εγκλωβίζουν» τον χρήστη-αγοραστή ταινιών σε συγκεκριμένες συσκευές (π.χ. στο iPad), όπου μπορεί να δει την ταινία την οποία έχει αγοράσει μέσω του iTunes Store.
Η πρωτοβουλία της ομάδας DECE, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αποσκοπεί στο να δοθεί ώθηση στην αγορά ψηφιακών ταινιών, που σήμερα αποτελούν περίπου το 4% των συνολικών πωλήσεων, απελευθερώνοντας τους χρήστες από έγνοιες σχετικές με τα formats και τους περιορισμούς των συσκευών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κονσόρτσιουμ DECΕ Μιτς Σίνγκερ, διευθυντικό στέλεχος της Sony Pictures Entertainment, η κίνηση θυμίζει την ανάλογη πρωτοβουλία που κάποτε πήραν οι τράπεζες, όταν αποφάσισαν να συνεργαστούν στα ΑΤΜ, απογειώνοντας έτσι τις σχετικές συναλλαγές των πελατών τους.

Σχετικά Άρθρα