fbpx
Γενική

Οι παραλείψεις και ανακολουθίες της δημοτικής αρχής Ξάνθης

Σύμφωνα με τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ. Πούλιο

Tο στίγμα των παραλείψεων και ανακολουθιών στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος στον δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:
1) Τεχνικό Πρόγραμμα
Δεν είδα ούτε καν σε επίπεδο μελέτης, να προχωράει τίποτα σε ό,τι αφορά ασφαλτόστρωση και ηλεκτροδότηση των ορεινών οικισμών Κιμμερίων.
Το έργο της ενοποίησης των Πλατειών, που το θεωρήσατε «κορυφαίο» κατά τη διάρκεια της τετραετίας σας, θα παραδοθεί φέτος, καθυστερημένα βέβαια. Τώρα, γιατί δεν προχωρήσατε πρώτα στην αναβάθμιση κι επέκταση του υφιστάμενου υπογείου δημοτικού πάρκινγκ, γιατί πρώτα κάνατε το έργο και μετά θα κάνετε την ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη, γιατί δεν προασπίσατε, ως οφείλατε, τον κεντρικό εμπορικό ιστό της πόλης, γιατί για να έχει κάποιος που έρχεται από τα βόρεια της πόλης, πρόσβαση στο δημοτικό πάρκινγκ, πρέπει υποχρεωτικά να περνάει μέσα από το κέντρο της πόλης, τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα «γιατί», μόνον εσείς τις ξέρετε.
2) ΔΕΥΑΞ
Τι να πούμε για τη ΔΕΥΑΞ… Έργα που οφείλατε να τα έχετε κάνει εδώ και δέκα (10) χρόνια, τα κάνετε τώρα, και πρέπει να χαιρόμαστε κι από πάνω! Βέβαια, κουβέντα στα Πεπραγμένα για την τραγική οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΞ και τις συσσωρευμένες ζημιές που αγγίζουν τα 12.000.000 ευρώ. Κουβέντα, επίσης, για την αδυναμία της να καλύψει την ίδια συμμετοχή στα έργα που είναι υποχρεωμένη να κάνει και που οδηγεί εναλλάξ στην ανάγκη τη μια χρονιά να παίρνει δάνειο 1.000.000 ευρώ, στην άλλη να επιβάλει έκτακτη εισφορά ανά υδρόμετρο, στην άλλη πάλι δάνειο…
3) Περιβάλλον- Καθαριότητα- Πράσινο
Είδαμε και τη λέξη «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» γραμμένη κάπου! Σε ό,τι αφορά στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Τώρα, αν επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτε σχεδόν ο Δήμος για την ανακύκλωση και αν η ίδια η λέξη αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο για τη Δημοτική Αρχή, αυτό ας το κρίνουν οι συνδημότες μας.
Για το επίπεδο της καθαριότητας και το ενδιαφέρον του Δήμου για το περιβάλλον, δεν επιθυμώ να κάνω ιδιαίτερο σχολιασμό. Αν «μια εικόνα- χίλιες λέξεις», δεν ξέρω πόσες λέξεις θα περιέγραφαν τις μυρωδιές των απορριμμάτων, την προφανή έλλειψη ενδιαφέροντος για το περιβάλλον και το πράσινο, που εξαντλείται σε επετειακές εκδηλώσεις για το θεαθήναι, και σε εθιμοτυπική παρουσία του Δημάρχου σε εθελοντικές δενδροφυτεύσεις.
4) Πολιτισμός
Το όργιο κατασπατάλησης 1.000.000 ευρώ για το φετινό καρναβάλι, θα μου πείτε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στον Απολογισμό Πεπραγμένων του 2009. Όμως ο σχεδιασμός έγινε το 2009. Απλά οι εκταμιεύσεις του ποσού αυτού έγιναν στις αρχές του 2010. Χύθηκε πολύ μελάνι και ακούστηκαν πολλά για το Καρναβάλι. Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί τους. Σε ό,τι αφορά τις ΘΛΕ και τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, θα επαναλάβω επιγραμματικά την πάγια θέση μας: έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στη μετεξέλιξη και αναζωογόνηση αυτών των κορυφαίων θεσμών. Αργοπεθαίνουν έτσι όπως είναι τώρα. Αν δεν κινηθούμε με γοργά βήματα, κάποια στιγμή θα είναι πολύ αργά.
5) Κοινωνική Μέριμνα
Πολύ περισσότερα θα περίμεναν οι συνδημότες μας και σε ό,τι αφορά την παροχή των υπηρεσιών και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής με ευαισθησία απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας. Δυστυχώς το σχέδιο- πρόταση που σας φέραμε για τη μερική, έστω, ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, απορρίφθηκε μετ επαίνων και αντ αυτού προτείνατε και ψηφίσατε άλλο, που ουσιαστικά απέκλεισε την συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Αρκεί να αναφέρουμε ότι, της ευεργετικής διάταξης που ψηφίσατε έτυχαν συμπολίτες μας μετρούμενοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Τώρα, αν αυτό σημαίνει ότι στο Δήμο μας κατοικούν μόνον πλούσιοι Δημότες, το αφήνω στην κρίση όλων.
6) Αθλητισμός
Η εικόνα των Αθλητικών Κέντρων και κυρίως του Κολυμβητηρίου, δεν μας τιμά καθόλου. Έλλειψη κονδυλίων;; Έλλειψη ενδιαφέροντος;; Ό,τι και αν συμβαίνει, οι διαμαρτυρίες εντείνονται και η ενόχληση όλο και πολλών συμπολιτών μας είναι πια εμφανής.
7) Δημοτική Αστυνομία
Ελλιπέστατο προσωπικό, ελλιπής και η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στους χώρους και στους τομείς ευθύνης της. Ό,τι και να κάνουν, δεν προλαβαίνουν. Άρα, τι να σχολιάσω; Εμφανής η απουσία από τις γειτονιές και από σημαντικούς τομείς που είναι αρμόδιοι.

Σχετικά Άρθρα