fbpx
Γενική

Για μια εβδομάδα να παραλύσει δημόσιος και ιδιωτικός φορέας

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης

Ώρα να βγουν όλοι οι Έλληνες στον δρόμο

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είπε στον Αγγλικό λαό: «Σας υπόσχομαι ιδρώτα, θυσίες και αίμα». Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής και Πρωθυπουργός της Ελλάδας, είπε στους Έλληνες προ των εκλογών της 4 ης Οκτωβρίου : «Χρήματα υπάρχουν» και όταν τα βρήκε «μπαστούνια» στις 23 Απριλίου 2010, από το απάνεμο λιμάνι του Καστελόριζου, μίλησε για «Οδύσσεια για τον Ελληνισμό, όμως ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη». (Πίτσες μπλε σε πράσινους φακέλους, με κόκκινη μπορντούρα).
Η ανεργία, η μείωση του εισοδήματος του Έλληνα εργαζόμενου, τα σκληρά αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα, οι περικοπές μισθών- συντάξεων, η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και το εργασιακό- συνταξιοδοτικό «Γκουαντάναμο» που έρχεται με το νέο νόμο που θα ψηφισθεί στην Βουλή, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα του ταλαίπωρου Έλληνα. Ο Ελληνικός Λαός βλέπει καθημερινά να πληρώνει τον «λογαριασμό» ο ανεύθυνος πολίτης και να κυκλοφορούν ελεύθεροι, χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο, όλοι αυτοί που προκάλεσαν την σημερινή δημοσιονομική κρίση.
Στο σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου: «Είμαστε στον σωστό δρόμο». Δημόσιοι Υπάλληλοι, Εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι, Εφοριακοί, Δασικοί, Καλλιτέχνες, Εργάτες, Αγρότες, Δημοσιογράφοι, Φοιτητές πρέπει να αντιτάξουν: «Είμαστε στον Δρόμο». (Όχι όμως με το ΠΑΜΕ που καπελώνει κάθε φορά τους αγώνες). Πρέπει επιτέλους να παραλύσει ο Δημόσιος και Ιδιωτικός φορέας μια εβδομάδα, να σταματήσει κάθε δραστηριότητα για να καταλάβουν οι ανεκδιήγητοι διοικούντες ότι ο Ελληνικός Λαός δεν τους θέλει πια και πρέπει να φύγουν. Να πάνε στο καλό, σ αυτούς που τους έστειλαν εδώ και καταδυναστεύουν τον Ελληνικό λαό.
Νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι πρέπει επιτέλους να βγουν στους δρόμους (δίχως πέτρες, δίχως μολότοφ, με τρόπο κόσμιο και ειρηνικό), διακηρύττοντας «φύγετε δεν σας θέλουμε πια».
Διαβάζω ότι οικονομολόγοι Πανεπιστημιακοί (Έλληνες και ξένοι) εκφράζουν γραπτές τις απόψεις τους ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι η καταστροφή μας.
Ο διάσημος Οικονομικός Αναλυτής Μάξ Κάιλερ προτείνει «να μην υποδουλωθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ και να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της» «κάντε ότι έκανε η Ισλανδία» λέει ο Κάιλερ «χρέος σας είναι να μην μετατραπείτε σε όργανο του ΔΝΤ, θα χάσετε την ανεξαρτησία σας»!!!
Διαβάζοντας αυτές τις ημέρες επικεφαλίδες- άρθρα στον τύπο και καταγράφω μερικά για να αντιληφθούν οι αναγνώστες το μέγεθος του προβλήματος:
– «Νέα μέτρα- σόκ και ασφυκτική τριετής κηδεμονία» γράφει η εφημερίδα (ΚΕΡΔΟΣ).
– «Η αφόρητη ευτυχία του…ΔΝΤ» γράφει ο Ι. Παλαιοκρασάς ( ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 25/4/2010)
– «Το μεγάλο μπάχαλο» γράφει η Ν. Τσερβονίδου (ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, 1/5/2010)
– «Επαναστατική Οργάνωση ΔΝΤ» γράφει ο Π. Καψής ( ΒΗΜΑ, 18/4/2010)
– «Η Ελλάδα στο Γκουαντάναμο» γράφει ο Β. Κόκκινος ( ΧΡΟΝΟΣ 29/4/2010)
– «Στο βωμό της θυσίας ο Ελληνικός Λαός» γράφει ο Φ. Ζάχαρης ( ΕΜΠΡΟΣ 5/5/2010)
– «Ευρώπη- Κοινωνικές εξεγέρσεις» γράφει ο κ. Στεφανίδης (ΜΑΧΗΤΗΣ 11/5/2010)
– «Στενό μαρκάρισμα» γράφει ο Γ. Παντελίδης ( ΓΝΩΜΗ 26/6/2010)
– «Ο Γ. Παπανδρέου υποσχέθηκε Οδύσσεια» γράφει η εφημερίδα ( ΑΥΓΗ 24/4/2010)
– «Σοκ και δέος από τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης» γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου (XANTHINEWS 6/3/2010)
– «Η Ελλάδα πάλι στους δρόμους» γράφει ο σπουδαίος Γ. Δελαστίκ (ΜΑΧΗΤΗΣ 1/7/2010).
Είδα ένα πανό στο συλλαλητήριο της ΓΣΣΕ- ΑΔΕΔΥ που έγραφε : «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ».
Επίσης σε ένα τοίχο είδα γραμμένο : «Μισοί Μισθοί- Μισές Συντάξεις- Μισές να είναι οι μέρες σας».
Πού είναι λοιπόν το ρητό του λαού «του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει;» Ξέχασαν οι Έλληνες το πνεύμα της αντίστασης που πάντα τους διέκρινε όταν ένιωθαν καταπίεση; Ξέχασε ο υπερήφανος Ελληνικός Λαός τα ρήματα Διεκδικώ και Αντιστέκομαι.
Στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των Ελλήνων Εργαζομένων, αποκρύπτουν τους κλέφτες και τους καταχραστές του Δημοσίου χρήματος και χωρίς να ντρέπονται Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, λένε ότι πονάνε και ματώνουν. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Ώρα λοιπόν να βγουν όλοι οι Έλληνες στον δρόμο πριν είναι αργά.

Σχετικά Άρθρα