fbpx
Γενική

«Συμφωνούμε διαφωνούντες και διαφωνούμε συμφωνούντες»

Άλλη μια επιστολή του Ν. Φωτιάδη στον Δ. Βορίδη

Αγαπητέ αδερφέ εν Χριστώ Δημητράκη,
Διάβασα το…προκαταρκτικό άρθρο σου στον τύπο της 8 ης Ιουνίου με τίτλο: «Κοινωνική Πολιτική ή Ελεημοσύνη» (το φωτοτύπησα για το αρχείο μου)
Και την απάντηση σου…στην απάντηση μου στην εφημερίδα «Xanthinews», της 9 ης Ιουνίου και επανέρχομαι, καθυστερημένα λόγω απουσίας.
Χαίρομαι που μου γράφεις ότι : «Ποτέ δεν σκέφθηκες ότι σε αγνοώ», περίμενα όμως πιο «στρογκ» ( strong ) απάντηση ενώ διαπιστώνω «λάιτ» (light) που δείχνει ότι αντιλαμβάνεσαι τα γραφόμενα μου και δεν «ξέσπασε κόντρα μεταξύ μας», όπως γράφει στην επικεφαλίδα η εφημερίδα (Σελίδα 5).
Φον Δημητράκη (το Φον δεν έχει καμία σχέση με τον φονιά, είναι τίτλος τιμής Γερμανικός που τον γνωρίζεις φαντάζομαι, παρά τις σπουδές σου στην Ιταλία ) , διαπιστώνω ότι συμφωνούμε…διαφωνούντες και διαφωνούμε…συμφωνούντες. Καλά αυτά που επαγγέλλεσαι για «κοινωνικά παντοπωλεία», (εγώ θα πρόσθετα και πολυϊατρείο, ξενώνα για αστέγους, φιλόπτωχο ταμείο κι άλλους βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ ), όμως οι Άγγλοι λένε: «Money makes the world go round», οι δε Αρχαίοι πρόγονοι μας: «Δη δει χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν ». Με τις πορδές αυγά δεν βάφονται Δημήτρη, έτσι λέει ο Λαός μας (μη με κατηγορήσεις για βωμολόχο), ξέρουμε να σφυράμε αλλά πρόβατα δεν έχουμε!!!
Όταν με το καλό και την ετυμηγορία του Ξανθιώτικου Λαού έλθετε στην εξουσία (αναλάβετε δηλαδή τα ηνία του Μητροπολιτικού Δήμου Ξάνθης ), τότε ως νέος Καραμουρτζούνης (ή αδελφή Τερέζα) θα επιληφθείς εσύ με τις …. ευλογίες του Αρχηγού σας και θα δημιουργηθεί στην πόλη μας μια νέα «Βασιλειάδα» με τόπους σκιερούς, χώρους αναπαύσεως, κέντρα Μέριμνας φτωχών και ….. απόρων κορασίδων.
Ο θεσμικός μου ρόλος φίλε μου δεν είναι να κατηγορώ τους συναδέλφους της παράταξης μας και να κάνω εγώ τον καλό ντεμέκ με «στεντόρεια φωνή», όπως λες. Αυτό θα ήταν το λιγότερο κακοήθεια. Ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του, λειτουργεί κατά συνείδηση και ασφαλώς από τις πράξεις και τα λόγια του κρίνεται από τους συμπολίτες του.
Ποτέ δεν είπα ότι θα σου στερήσω την «καλημέρα» μόλις παύσω, να ασχολούμαι με τα κοινά, εκτός εάν εννοείς ότι θα κόψω την …. πρωινή καλημέρα κι από τον συμπαθέστατο Ανδρέα. Δεν κόβεται Δημητράκη η πρωινή. Είναι το «εναρκτήριο λάκτισμα» της ημέρας. Θα σε «λακτίζω» λοιπόν και εσένα και τους άλλους που εκτιμώ «ες αεί». Καλημέρα λοιπόν.
Υ.Γ. Ούτε τον Δήμαρχο ακούω, ούτε τον Τσέπελη που είναι, όπως γράφεις, «παλιές αλεπούδες». Είμαι και εγώ «παλιά καραβάνα» και πορεύομαι με τον δικό μου μπούσουλα, δίχως την χρήση βαλεριάνας και λεξοτανίλ. Αυτά τα παίρνουν όσοι έχουν τύψεις συνειδήσεως και δεν μπορούν να…κοιμηθούν.

Σχετικά Άρθρα