fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΘΡΑΚΗ

Διέψευσε ο Παναγιώτης Ταρενίδης ότι υπήρξε ενδιαφέρον από την ΣΕΚΕ να αγοράσει το μετοχικό πακέτο της ΑΤΕ για τη ΣΕΚΑΠ σε οποιαδήποτε τιμή…
Γιατί όμως άφηνε όλο αυτό τον καιρό να διαχέεται αυτή η άποψη με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. Και δεν την διέψευσε.

ΕΜΠΡΟΣ

Έχοντας ως σημείο αναφοράς τη διαπίστωση ότι ο σημερινός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει αποτύχει να θωρακίσει την τοπική αγορά και έχει οδηγήσει στην απώλεια αξιοπιστίας του στους επαγγελματίες της πόλης, η Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία «Για την Ξάνθη», με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Αθανασιάδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Ξάνθης και αρχηγό της αντιπολίτευσης, παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας τις προτάσεις της για την οικονομική κατάσταση του νομού μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επαγγελματίες της Ξάνθης που ασπάστηκαν το διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του Επιμελητηρίου που πρεσβεύει η πρωτοβουλία του κ. Αθανασιάδη.

ΑΓΩΝΑΣ

Οι κατάλληλες υποδομές για τη σχολική στέγη, αποτελούν όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, μια από τις βασικές και αναγκαίες παραμέτρους στην προσπάθεια αυτή. Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην πλήρη αναμόρφωση του σχεδιασμού για τις υποδομές εκπαίδευσης, στο δικό μας Πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ, ώστε να υπηρετεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτική μας. Κάθε μέτρο να εξυπηρετεί έναν σαφή πολιτικό στόχο.
Είμαστε στην αφετηρία ενός δύσκολου δρόμου με κύριο χαρακτηριστικό τις συνεχείς και συνεπείς παρεμβάσεις αναβάθμισης, έτσι ώστε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας μας, χωρίς εξαίρεση, να κόψουν το νήμα και να φτάσουν στον επιθυμητό στόχο, στο σχολείο δηλαδή που οραματιζόμαστε.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Κατά πλειοψηφία και με έλλειμμα 646.000 ευρώ, εγκρίθηκε ο απολογισμός και ισολογισμός χρήσης του Δήμου Ξάνθης για το 2009, τη Δευτέρα το βράδυ, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Το θέμα εισηγήθηκε ο γραμματέας του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης στάθηκε σε δύο σημεία. Πρόκειται για το διαθέσιμο ποσό που είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και στο αρνητικό πρόσημο 3.827.000 ευρώ που προέρχεται από τις αποσβέσεις έργων. Το έλλειμμα καταγράφεται στις 646.000 ευρώ.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Ερώτηση Κοντού για Μπατζελή και Γ. Παπακωνσταντίνου για τις επιδοτήσεις στην Ελληνική γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία.
Πόσος καιρός πρέπει να περάσει ακόμη για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι πρέπει, πια, να σταματήσει να κοροϊδεύει τους πολίτες μιλώντας γενικά και αόριστα για «μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς», για «πράσινη ανάπτυξη» και για «αλλαγές πορείας», όταν αφήνει την γεωργία στο έλεος της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών;
Σε κίνδυνο βρίσκονται οι επιδοτήσεις στην Ελληνική Γεωργία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός «κρούει» πλέον τον κώδωνα του κινδύνου στη Κυβέρνηση και ενδεικτική είναι και η παρακάτω ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών για το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά Άρθρα