fbpx
Γενική

Λύρατζης για δήμαρχος με ευρεία στήριξη

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί μεταξύ των Νεοδημοκρατών της Βιστονίδας και των Αβδήρων μετά την ανακοίνωσή του Πασχάλη Λύρατζη ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων. Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής χωρίς να περιμένει την Ρηγίλλης ξεκίνησε την συγκρότηση του συνδυασμού του θέλοντας, όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΝΔ, να προλάβει τις εξελίξεις. Αυτό ενόχλησε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Βιστωνίδα τα οποία πλέον σε κατ ιδίαν συζητήσεις θεωρούν ότι στην περιοχή με μαθηματική ακρίβεια το κόμμα θα οδηγηθεί σε διάσπαση.
Ο Νίκος Ζλάτκος από την άλλη πλευρά θεωρεί δεδομένη την υποψηφιότητα του και ήδη προχωρά στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου, τις προσεχείς ημέρες συμπληρώνει τον «κορμό» του συνδυασμού και σύντομα αναμένεται και αυτός να επισημοποιήσει την κάθοδο του στις εκλογές του Νοεμβρίου. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει και η Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη, ενώ όπως επισημαίνουν στελέχη που γνωρίζουν «πρόσωπα και πράγματα» με δεδομένη την αντιπαλότητα Ζλάτκου- Τσακίρη, η δεύτερη θα προχωρήσει, εκτός απροόπτου, στη στήριξη Λύρατζη.
Τον «γρίφο» Άβδηρα θα κληθεί να λύσει η τοπική Νέα Δημοκρατία η οποία σύντομα θα πρέπει να δώσει το χρίσμα σε έναν από τους δύο ενδιαφερόμενους, εκτός και αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέξει άλλο δρόμο. Δηλαδή, να δώσει το χρίσμα σε μια τρίτη υποψηφιότητα ή να μη δώσει καθόλου χρίσμα στον Δήμο Αβδήρων, αφού η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μυρίζει «μπαρούτι». (Όποια και να είναι πάντως η εξέλιξη σημασία έχει ότι δεν θα πλήξουμε….)

Σχετικά Άρθρα