fbpx
Γενική

«Αθάνατο ΠΑΣΟΚ» παγώνει και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα!!!

Το προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής

Σίγουρα είναι πολλοί αυτοί οι Ξανθιώτες που επιθυμούν να τους κοβόταν το χέρι παρά που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση στις τελευταίες εκλογές. Και το λέμε αυτό αφού χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής προανήγγειλε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το τριετές πάγωμα των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα!!!
Ο Θρακιώτης Υπουργός τόνισε ότι «αυτό είναι μια απόφαση, που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό». Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η αναγγελία αυτή γίνεται την ώρα που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα συνδικάτα και τις εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Το νέο ασφαλιστικό σύστημα και οι ρυθμίσεις στα εργασιακά είναι ένα θέμα το οποίο «ούτε μπορούσαμε, ούτε και θέλαμε να κρύψουμε, καθώς η κατάσταση είχε πραγματικά φτάσει σε οριακό σημείο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι «σε λίγο δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν συντάξεις».
Πρόσθεσε ότι «με αίσθηση της ευθύνης μας θέτουμε τις βάσεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και των ταμείων σε βάθος χρόνου» και επισήμανε ότι «δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και υπό το βάρος των υποχρεώσεών μας απέναντι στους δανειστές μας, διαπραγματευτήκαμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική δικαιοσύνη».
Δεν θα θέσουν όρο για κομματική πειθαρχία
«Δεν μας φοβίζει τίποτα. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία διάσταση με τα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ», είπε και σημείωσε ότι «οι βουλευτές εκφράζουν την αγωνία, που έχουμε όλοι μας, και εμείς, τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά γνωρίζουμε όλοι και την αναγκαιότητα αυτών των ρυθμίσεων, και το δυνατό και δικαιότερο, που αυτές προωθούν».
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε πως «δεν έχουμε μιλήσει για κομματική πειθαρχία» και παρέπεμψε στην ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας, «για να δούμε πώς θα εξελιχθεί» και «για να μη μιλάμε με εικασίες».
Διαβεβαιώσεις για πρόωρες εκλογές
«Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών, εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, ώστε μετά να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα για το οποίο δεσμευτήκαμε», τόνισε- ερωτηθείς σχετικά- ο Γ. Πεταλωτής.
Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα αλλαγών στη συζήτηση μέσα στην εβδομάδα, επισήμανε ότι για τα εργασιακά ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο είπε ότι υπάρχει περιθώριο για να υπάρξει σύγκλιση με τους κοινωνικούς εταίρους. Σημείωσε ότι δεν μειώνεται η αποζημίωση των απολύσεων, αλλά ο χρόνος προειδοποίησης για απόλυση, που «ούτως ή άλλως δεν εφαρμοζόταν στην πράξη».

Σχετικά Άρθρα