fbpx
Γενική

Εκδήλωση για την ενίσχυση του συνδέσμου

Από τον Σύνδεσμο Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών Ξάνθης

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Για ένα ουζάκι μαζεύτηκαν τα μέλη και οι φίλοι του συνδέσμου σχολικών επικουρικών υποτροφιών της πόλης, σε γνωστό ξενοδοχείο την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τον σύνδεσμο.
Είναι γνωστό ότι από το 1972, από τότε που ιδρύθηκε ο σύνδεσμος, σκοπός του είναι, να δίνει επικουρικές υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές σχολείων της Ξάνθης με κριτήριο τον βαθμό και την οικονομική κατάσταση.
Την περσινή χρονιά δόθηκε το ποσό των 17.000 ευρώ σε 35 μαθητές γυμνασίων και λυκείων, σπουδαστές και φοιτητές.
Όπως μας αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου Υποτροφιών Ξάνθης κ. Συμεωνίδου- Τσαλίδου Πόπη: «Ο Σύλλογος λειτουργεί αυτοδύναμα στη Ξάνθη εδώ και 38 χρόνια προσφέροντας τις υπηρεσίες του προσπαθώντας να συλλέξει χρήματα που αποδίδονται στους υπότροφους. Στην ερώτηση περί της διαδικασίας που ακολουθείται η κ. Συμεωνίδου μας ενημερώνει: «Αποστέλλουμε σε όλα τα κρατικά σχολεία του νομού έγγραφα που πρέπει να συμπληρωθούν στοιχεία μαθητών όπως τα εισοδήματα της οικογένειας, το Ε9 της εφορίας και οι επιδόσεις τους στα μαθήματα και το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει και βάσει των εσόδων σε ποιους θα αποδοθούν οι υποτροφίες. Σκοπός μας είναι το ποσό αυτό, να δράσει επικουρικά στους οικονομικά ασθενέστερους, για την αντιμετώπιση των αυξημένων εξόδων που έχουν οι οικογένειες για τη μόρφωση των παιδιών και να επιβραβεύσουμε τα παιδιά που προσπαθούν και τα καταφέρνουν να είναι άριστα».
Στην εκδήλωση της Τετάρτης πάνω από 80 γυναίκες παραβρέθηκαν ενισχύοντας τον σύνδεσμο μεταξύ των οποίων ήταν και η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργία Ανδρέου, η πρόεδρος του συλλόγου Κυπριών κ. Χατζηγεωργίου πολλοί φίλοι και μέλη του συνδέσμου. Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε λαχειοφόρος με πλούσια δώρα από καταστήματα της πόλης μας.

Σχετικά Άρθρα