Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Ανάσα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δίνει η κυβέρνηση που πρόσφατα ψήφισε τροποποίηση για την αναστολή αποπληρωμής των δόσεων επιχειρηματικών δανείων, παρατείνοντας για μία 6ετία την περίοδο χάριτος. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις αφορούν στα δάνεια που είχαν λάβει το 2006 βιοτέχνες, βιομήχανοι, λατόμοι, ξενοδόχοι, κτηνοτρόφοι (βιομηχανικών μονάδων) και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών της Περιφέρειας ΑΜ- Θ (αργότερα επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές), οι οποίοι ρύθμιζαν τις οφειλές τους μέχρι το τέλος του έτους με ενιαίο δάνειο το οποίο είχε την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου κατά 80% επί του υπολοίπου που διέθετε η επιχείρηση στην τράπεζα και διάρκεια αποπληρωμής δέκα χρόνια (2016). Η ευεργετική ρύθμιση τέθηκε σε εφαρμογή στις 30 Ιουνίου 2006 και έκτοτε πήρε τέσσερις παρατάσεις, με την τελευταία να δίνει μια «γερή ανάσα» στις επιχειρήσεις, που πλέον πρέπει να αποπληρώσουν τις δόσεις τους έως το 2022, μεσολαβούσης μίας περιόδου χάριτος τριών ετών.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Πληροφορίες μου αναφέρουν ότι ο Θωμάς Μίχογλου, αφού πήρε ήδη το «μπλέ» φως από την ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης και προσωπικά από την Πρόεδρο Σούλα Ιακωβίδου που έχει δήθεν κεντρικές εντολές «σε όλους τους Δήμους να κατεβάσει η Ν.Δ. ψηφοδέλτια, άσχετα αν…πατώσουν!»», ξεκίνησε και ήδη ετοιμάζει το ψηφοδέλτιό του, προκειμένου να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου κόντρα στον νυν Δήμαρχο Στέλιο Χατζηευαγγέλου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Μάλιστα ο Δημήτρης Σταμάτης θεωρεί πως το καταλληλότερο πρόσωπο για την θέση του Περιφερειάρχη, δεν είναι άλλος από τον Νομάρχη Ξάνθης, Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος γνωρίζει καλύτερο από κάθε άλλο το αντικείμενο, έχει υπηρετήσει τον 2ο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης επιτυχημένα και επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι, διετέλεσε και παραμένει μέχρι και σήμερα Πρόεδρος του Δικτύου Νομαρχών Ελλάδας – Βουλγαρίας – Τουρκίας – Σκοπίων και Αλβανίας και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Περιφερειών στην Ευρώπη!
Αυτό κι αν βγάζει είδηση, αφού εκτός των άλλων ο Δημήτρης Σταμάτης είναι κουμπάρος και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά….

ΑΓΩΝΑΣ
Μοναδική ευκαιρία για να αυξήσουν το εισόδημά τους ή να βελτιώσουν τις κατοικίες τους έτσι ώστε να μην έχουν απώλεια ενέργειας προσφέρουν στους ιδιώτες και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις δυο προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Τα Προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας τα οποία θα υλοποιηθούν μέσα στην τρέχουσα χρονιά αποτελούν πρόκληση για τους ιδιώτες και όχι μόνο, καθώς οι όροι των προγραμμάτων είναι πολύ ευνοϊκοί, όπως επίσης και το ύψος της χρηματοδότησης που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο.

ΘΡΑΚΗ
Πιστεύει λοιπόν η κα Διαμαντοπούλου, ότι με βάση αυτά τα στοιχεία, υπάρχει άνοδος της ποιότητας σπουδών στο λύκειο και αναβάθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; Κατά πόσο οι μαθητές που θα εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με ιδιαίτερα χαμηλούς βαθμούς, μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ταυτόχρονα αυτό να συνιστά ποιοτική υποβάθμιση της;

Σχετικά Άρθρα