fbpx
Γενική

Είμαστε όλοι συμμέτοχοι

Περί αποκομιδής απορριμμάτων

Γράφει ο Μενέλαος Καρυωτάκης
Η περιφρούρηση του περιβάλλοντος και η αποκομιδή των σκουπιδιών, είναι σοβαρές υποθέσεις, από τις οποίες εξαρτάται η καλή μας υγεία.
Όμως, τινές εκπάλγου ευφυΐας απολακτίζουν αυτές τις υποχρεώσεις, και θεωρούν ότι είναι ζητήματα πού αφορούν κάποιους άλλους, και εμείς απλά, να παραμένουμε αμέτοχοι μοναδικοί θεατές και κριτές.
Αν παρατηρήσουμε τον κόσμο που λειτουργεί στην αποκομιδή των σκουπιδιών, θα αντιληφθούμε το μέγεθος αυτής της δύσκολης και ανθυγιεινής λειτουργίας.
Αν παρακολουθηθούμε τις ώρες αποκομιδής των σκουπιδιών θα διαπιστώσουμε το μέγεθος της δύσκολης αυτής εργασίας. Διότι, μεγάλος είναι ο όγκος των σκουπιδιών, που ανεξέλεγκτα πετάνε παντού. Αυτά δε που συλλέγουμε σε σακουλές απορριμμάτων τις αφήνουμε εκτός των κάδων, με την δικαιολογία ότι, οι κάδοι είναι τόσο ρυπαροί, που είναι αδύνατο να τους πλησιάσουμε.
Τα απορριμματοφόρα οχήματα είναι τρομερά δύσκολο να προσεγγίσουν τους κάδους απορριμμάτων, και ιδίως αυτούς που είναι εντός του εδάφους, λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων στο πεζοδρόμιο.
Οι κοπέλες αυτών των συνεργείων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να μεταφέρουν την τεράστια μαύρη σακούλα των σκουπιδιών στο γερανοφόρο όχημα Διότι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα εμποδίζουν την προσέγγιση του γερανοφόρου οχήματος στο πεζοδρόμιο.
Συνεπώς, εκτός του συνεχούς οδυρμού περί σκουπιδιών, πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη μέριμνα, ώστε να τηρούνται οι λειτουργικοί κανόνες μιας ευνομούμενης πόλης.
Στο 1645 φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας, είχατε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο αναφερόμενο στη βιολογική μας ανάγκη, να περιφρουρούμε το φυσικό περιβάλλον. Αυτό το δώρο του Θεού στον άνθρωπο.
Σε δημοσιευμένο άρθρο πάλι της εφημερίδας σας, αναφέρεται τι προσφέρει η Δημοτική Αστυνομία. Όταν η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών ασφυκτιά, το έγκλημα οργιάζει και οι Δημοτικοί κανόνες λειτουργίας της πόλεως δεν εφαρμόζονται.

Σχετικά Άρθρα