fbpx
Γενική

Άνω κάτω το δημόσιο και στην Ξάνθη

Αιτήσεις για εθελοντικές μετατάξεις έως τις 7 Ιουλίου

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης

Άνω κάτω γίνονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της Ξάνθης με την προθεσμία που έχει δοθεί μέχρι τις 7 Ιουλίου σε 27.500 υπάλληλοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Περιφερειών προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για εθελοντικές μετατάξεις προς τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις.
Το θέμα χειρίζεται για την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος που είχε μάλιστα διαδοχικές επαφές με τους εκπροσώπους των υπηρετούντων υπαλλήλων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Περιφέρειες της χώρας ενόψει της έκδοσης σχετικής εγκυκλίου που θα ορίζει την διαδικασία των μετατάξεων.
Σύμφωνα με τον νέο «Καλλικράτη», εφόσον δεν μετακινηθεί εθελοντικά το εν λόγω προσωπικό στους Δήμους και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και δεν καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, θα ακολουθήσει η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης των υπαλλήλων.
Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι της Ξάνθης ναι μεν τάσσονται υπέρ των εθελοντικών μετατάξεων, εκφράζουν όμως τις αντιρρήσεις τους σχετικά με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα των μετατάξεων, ζητώντας από τον υφυπουργό Εσωτερικών να καταρτιστούν οι νέοι οργανισμοί των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων ώστε να αποτυπωθούν οι θέσεις των νέων υπηρεσιών.
Είτε είναι εθελοντικές οι μετατάξεις, είτε γίνουν τελικά με τα γνωστά κομματικά κριτήρια του ΠΑΣΟΚ, (βλέπε τις τοποθετήσεις των Νεοδημοκρατών της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ σε θέσεις εκτός Ξάνθης με πρόσφατη απόφαση της Κόκλα) ένα είναι σίγουρο: Ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα περάσει εύκολο καλοκαίρι. (Πολύ δε περισσότερο αν η Νέα Δημοκρατία βρει επιτέλους τον βηματισμό της και αρχίσει την αντιπολίτευση!!!)

Σχετικά Άρθρα