fbpx
Γενική

ΘΡΑΚΗ

Οι ενταύθα παράγοντες μπορεί να τους τραβούσαν το χαλί κάτω από τα πόδια επί σειρά ετών κα να αποθάρρυναν την προσπάθεια τους παρ όλα αυτά η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι η προσπάθεια αυτή ίσως γίνει αφορμή για ανάλογες ενέργειες και σε άλλους νομούς της Ελλάδας υιοθετώντας την απόλυτα δεσμευόμενη μάλιστα να την εντάξει και στον αναπτυξιακό νομό.

ΕΜΠΡΟΣ

Παίρνει τέλος ο «Γολγοθάς» της Αναπτυξιακής Α.Ε. Ξάνθης αφού σε λιγότερο από 4 μήνες υπολογίζει ο πρόεδρος κ. Πασχάλης Λύρατζης ότι όλα θα είναι έτοιμα για να γίνει η προκήρυξη του Leader που θα τρέξει στο νομό και υπολογίζεται σε 6- 7 εκ. ευρώ. Όπως είναι γνωστό η Αναπτυξιακή Ξάνθης αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα αφού με απόφαση του υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης κ. Χατζηγάκη αποκλείστηκε από το Leader. Άρχισε τότε ένας αγώνας δρόμου με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές προκειμένου να ακυρωθεί αυτή η απόφαση και να μη χάσει τα χρήματα του Leader ο νομός. Σ αυτό τον αγώνα είχε στο πλευρό του- όπως ο ίδιος διατείνεται- τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Ξάνθης κ. Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος άλλωστε δεσμεύτηκε με δήλωσή του ότι ο νομός μας δεν θα χάσει το Leader που αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τους ΟΤΑ αλλά και τους ιδιώτες.

ΑΓΩΝΑΣ

Είναι ίσως μια από τις νεότερες σε ηλικία πολιτικούς της περιοχής μας που όμως δε διστάζει όποτε χρειαστεί, να τα βάζει ακόμα και με εκείνους που βρίσκονται δεκαετίες στο χώρο. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η παρέμβαση της στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ως προς το θέμα της ΕΑΠΑΞ όπου έκανε λόγο ακόμα και μια σωστή, από νομικής άποψης λειτουργία της.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Τώρα που ξεκαθαρίζει ο Καλλικράτης τώρα ετοιμάζονται και οι του μειονοτικού συνδυασμού να εξετάζουν αν θα μετέχουν στις εκλογές ως αυτόνομη παράταξη ή αν θα αφήσουν αυτόνομα τα μέλη τους να τεθούν υποψήφιοι μέσα στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα δούμε ποιες είναι οι διαθέσεις όλων αυτών των κυρίων, που το τελευταίο διάστημα, αναπτύσσουν μεγάλη κινητικότητα στη Θράκη!

ΜΑΧΗΤΗΣ

Για 5 ακόμη μήνες μπορεί να παραμείνει Πρόεδρος στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ο Άγγελος Μπεμπεκίδης, όπως λένε οι πληροφορίες μου…μετά την συνταξιοδότησή του.
Ήδη άρχισε και… αναζητείται ο νέος Πρόεδρος, αλλά και τα αναπληρωματικά μέλη, αφού για τους ίδιους ακριβώς λόγους, πρέπει να φύγουν από το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, άλλα 3 μέλη αν δεν κάνω λάθος…

Σχετικά Άρθρα