fbpx
Γενική

«Να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ το κυνήγι μαγισσών»

Δήλωση εκπροσώπου βουλευτών της Ν.Δ.- συμμετεχόντων στην Εξεταστική Επιτροπή

Σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που αφορά στην παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης του λιμένας του Πόρτο Λαγός στη Μονή Βατοπεδίου, με υπογραφή του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδη, εκ μέρους τον Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νικόλαος Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή αποκάλυψη για την εμπλοκή του κ. Ξυνίδη στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου καταδεικνύει την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ, τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν οι επιλογές του και γεννά εύλογα ερωτήματα που πρέπει πειστικά να απαντηθούν:
Πρέπει να κατηγορηθεί ο κ. Ξυνίδης επειδή εφάρμοσε γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του κράτους;
Αν για το ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας του είναι «αθώος», γιατί τότε είναι «ένοχοι» οι υπουργοί της Ν. Δ. που έκαναν ακριβώς το ίδιο.
Αν είναι «αθώοι» εκείνοι που έδωσαν τη λίμνη στη Μονή, γιατί είναι «ένοχοι» όσοι προσπάθησαν να την πάρουν πίσω και να την επιστρέψουν στους αγρότες;
Καλούμε το ΠΑΣΟΚ να επανέλθει επιτέλους στο χώρο της πολιτικής, εγκαταλείποντας το μάταιο κυνήγι μαγισσών και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και του λαού».
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με τους ισχυρισμούς, που διατυπώνει για να δικαιολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση του Βατοπεδίου ο κ. Ξυνίδης, αντί να απαντήσει πειστικά στα όσα προκύπτουν από το σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» και τον αφορούν, εκτίθεται ακόμη περισσότερο.
Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι υφίσταται μείζον πολιτικό ζήτημα για το Γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Οπότε είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που καλείται να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και, συνακόλουθα, να αναλάβει και τις ευθύνες του».

Σχετικά Άρθρα