fbpx
Γενική

Β. Τσολακίδης: «Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την διαδρομή του Σ. Ξυνίδη»

Προσπαθούν να μπλέξουν τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Βατοπεδίου

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατηγορείται ότι δεν αμφισβήτησε την απόφαση του 2001. Εξήγησε, ωστόσο, ότι ζητήθηκε από τη Λιμενική Επιτροπή ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης, καθώς αυτή με την απόφαση του Γ. Δρυ είχε αποδοθεί στο Βατοπέδι. Ο κ. Ξυνίδης προσέθεσε ότι έχει στην κατοχή του αλληλογραφία της Επιτροπής με τα συναρμόδια υπουργεία επί του ιδιοκτησιακού, η οποία κατέληξε στο να ζητηθεί από τα μέλη της Επιτροπής να προχωρήσουν στον αποχαρακτηρισμό «άνευ ετέρου τινός». Ο ίδιος προσθέτει ότι η απόφαση αυτή ανεκλήθη το 2003, πριν δηλαδή από την αναπομπή της υπόθεσης από τον κ. Απ. Φωτιάδη, μετά τα σχετικά υπομνήματα των δικηγορικών συλλόγων της περιοχής. Ο κ. Ξυνίδης απέδωσε την ανακίνηση του ζητήματος σε τοπικές έριδες και σε πιέσεις που τους ασκήθηκαν με στόχο να μεταβληθεί η έδρα του νέου Δήμου Αβδήρων, βάσει του «Καλλικράτη».
Αιτία η έδρα του Δήμου Αβδήρων;
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 24 Μαΐου επισκέφθηκε τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη στο γραφείο του στην Ξάνθη, ο πρώην κοινοτάρχης Αβδήρων, ο οποίος του έθεσε το θέμα της «μεταφοράς» της έδρας του Δήμου Αβδήρων στη Γενισέα. Μάλιστα ζήτησε από τον κ. Ξυνίδη να στηρίξει το αίτημα των Αβδηριτών, να οριστεί δηλαδή ως έδρα του δήμου ο ιστορικός οικισμός.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να υπαναχωρήσει από τη θέση του και τότε ο πρώην κοινοτάρχης του ανέφερε ότι βρήκε έξω από το σπίτι του έναν φάκελο που περιείχε τη γνωστή απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Πόρτο Λάγος για τον αποχαρακτηρισμό της νησίδας που τον εμπλέκει στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. «Στο λέω επειδή είσαι φίλος για το δικό σου το καλό και το καλό του ΠΑΣΟΚ και επειδή θα το βρεις μπροστά σου». Το περιβάλλον του κ. Σωκράτη Ξυνίδη υποστηρίζει ότι διαθέτει και μαγνητοφωνημένη τη σχετική συνομιλία.
Βασίλης Τσολακίδης: Προσπάθεια για συμψηφισμό από τη Ν.Δ.
Κοντά στο πλευρό του κ. Ξυνίδη στέκεται ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Βασίλης Τσολακίδης ο οποίος δήλωσε στην XanthiNew: «Ο Σωκράτης Ξυνίδης έχει υψηλό πολιτικό φρόνημα, πολιτική αυτονομία. Με μικρομεθοδεύσεις και μικροεκβιασμούς δεν μπορούν να τον πτοήσουν. Έχει δώσει τόσα χρόνια εξετάσεις και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αγωνιστικότητα του και την διαδρομή του».
Ο κ. Τσολακίδης ανέφερε ότι ο κ. Ξυνίδης του είχε μιλήσει γι αυτήν την συνάντηση με τον πρώην κοινοτάρχη. «Και τους τα πέταξε στα μούτρα και καλά τους έκανε», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας.
Ο ίδιος πάντως δεν πιστεύει ότι ο εκβιασμός έχει σχέση με την έδρα αλλά έχει την εντύπωση ότι πάει να γίνει συμψηφισμός από τη Ν.Δ. επειδή έχει ανοίξει ξανά η υπόθεση του Βατοπεδίου. «Κάποιοι το κρατούσαν και θα το έβγαζαν στην δεδομένη στιγμή. Είναι το timing γι αυτούς» τόνισε ο κ. Τσολακίδης.
Σε ερώτημα μας ότι ο εκβιασμός δεν έγινε από τη Ν.Δ. απάντησε ο πρώην Δήμαρχος:
«Οι άνθρωποι που προσπάθησαν να τον εκβιάσουν μιλάνε και με την άλλη πλευρά. Άνθρωποι που πολιτεύονται με τέτοιο τρόπο να τους πετάξει έξω το σύστημα. Αυτά μας έφεραν εδώ σαν χώρα. Και τους αποβάλλει σιγά σιγά το σύστημα. Θα πάνε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσοι χρησιμοποιούν τέτοιες μεθοδεύσεις».

Σχετικά Άρθρα