fbpx
Γενική

Αθλητική αναγνώριση για το Ειδικό σχολείο της Γενισέας





Ψωμακέλης, Ζλάτκου και 6 αθλητές γιόρτασαν την 2 η Πανελλήνια θέση!

Οι 23 οι Πανελλήνιοι αθλητικοί αγώνες των Special Olympics, οι οποίοι φέτος είχαν ξεχωριστή σημασία καθώς αποτέλεσαν δοκιμαστική διοργάνωση- test events, για τους Παγκόσμιους Αγώνες που θα γίνουν στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2011, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα από τις 30 Μαΐου έως 4 Ιουνίου. Έτσι τους Έλληνες συμμετέχοντες πλαισίωσαν συναθλητές τους από 21 χώρες, ανεβάζοντας σε 1600 τον συνολικό αριθμό και εκπληρώνοντας τον διοργανωτικό και λειτουργικό σκοπό του χαρακτηρισμού test events.
Οι προσπάθειες του δ/ντη Κ. Ψωμακέλη και των 6 αθλητών- μαθητών από το ειδικό σχολείο ΕΕΕΕΚ Γενισέας, έδωσαν για μια ακόμη φορά έκδηλους καρπούς, καθώς εκπροσώπησαν κάτι παραπάνω από επάξια την Ξάνθη, αλλά και την περιοχή της Θράκης γενικότερα, καθώς δεν υπήρχε άλλος φορέας από την περιφέρεια.
Το Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ πλημμύρισε από ενθουσιασμό στην πανηγυρική τελετή έναρξης, όπου 2010- συμβολικό το νούμερο- αθλητές, προπονητές και συνοδοί έδωσαν την εικόνα και την πρόγευση του κορυφαίου αθλητικού ανθρωπιστικού γεγονότος (Παγκόσμιοι αγώνες) που θα διοργανωθεί στην Αθήνα τον προσεχή χρόνο. Την έναρξη των Αγώνων κήρυξε ο υφ/γός Πολιτισμού- Τουρισμού κ. Νικητιάδης, ενώ το καλωσόρισμα των αποστολών έγινε από την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και των Special Olympics Hellas, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου.
Μέσα σε αυτή την σπουδαία αθλητική και ανθρωπιστική διοργάνωση, παραβρέθηκε και συμμετείχε η αποστολή της Ξάνθης, με τον αρχηγό κ. Ψωμακέλη, την προπονήτρια κ. Ζλάτκου και ομάδα 6 αθλητών- μαθητών από το ΕΕΕΕΚ Γενισέας. Ένα χρυσό, 2 ασημένια και 4 χάλκινα ήταν συνολικά τα μετάλλια, που έφεραν στην δεύτερη θέση της αξιολόγησης, το σχολείο και ανάγκασαν όλους να μιλούν για την παρουσία της Ξάνθης.
Να σημειωθεί ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα της 4ήμερης εκδήλωσης περιλάμβανε τα αγωνίσματα: Στίβος, Κολύμβηση, Ποδηλασία, Ποδόσφαιρο 5Χ5, Άρση Βαρών, Ποδόσφαιρο, Μπότσε, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Αντιπτέριση (Badminton ), Ρυθμική Γυμναστική, Ενόργανη Γυμναστική, Χειροσφαίριση.
Η διανοητική αναπηρία των αθλητών διαγνώσθηκε και πιστοποιήθηκε από επίσημο διεθνή φορέα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και διαφάνεια των αγώνων, όσο αφορά τις συμμετοχές, ενώ πριν είχε διεξαχθεί εκδήλωση δεξιοτήτων με τη συμμετοχή Αθλητών της Εθνικής Ομάδας. Οι αθλητές των Special Olympics ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητες τους στο άθλημα χωρίστηκαν σε οκτώ κατηγορίες με ανώτερη και καλύτερη την όγδοη (8 η). Οι Ξανθιώτες αγωνίστηκαν στην Αντιπτέριση (Badminton), άθλημα στο οποίο διαπρέπουν στο πρόσφατο παρελθόν, δείχνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο, όταν βασίζεται στην μεθοδική και προσεγμένη δουλειά της προπονήτριας Μαρίας Ζλάτκου, που βρίσκεται στο αθλητικό τιμόνι του ΕΕΕΕΚ Γενισέας τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας απτά και εντυπωσιακά αποτελέσματα της εργασίας της.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο άθλημα της αντιπτέρισης:
Απτουλά Μεχμέτ Χάλκινο μετάλλιο
Καρά Χουσεϊν Σερκάν: Χρυσό μετάλλιο
Κιγιτζί Οζτζάν: Χάλκινο μετάλλιο
Βερούκας Ευστράτιος Χάλκινο μετάλλιο
Γκεοργκίεφ Γιώργος 4 η θέση
Ταμαμίδης Πολυχρόνης Χάλκινο μετάλλιο
Καρά Χουσεϊν Σερκάν και Κιγιτζί Οζτζάν Χάλκινο μετάλλιο
Βερούκας Ευστράτιος και Απτουλά Μεχμέτ Ασημένιο μετάλλιο

Σχετικά Άρθρα