Γενική

Ο Φώτης Καραλίδης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης

«Κλείδωσαν» όπως λένε οι πληροφορίες μας από την Αθήνα, οι υποψηφιότητες των πράσινων Αντιπεριφερειαρχών στους νομούς Καβάλα και Ξάνθη, με τους Κώστα Παπακοσμά στην Καβάλα και τον δικό μας Φώτη Καραλίδη να είναι τα φαβορί για τις συγκεκριμένες θέσεις.
Ο Φώτης Καραλίδης ήταν υποψήφιος νομάρχης Ξάνθης το 2006 με το συνδυασμό ΥπερΝομαρχία Πολιτών, ενώ έχει «θητεύσει» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης από το 1999 έως το 2006. Παράλληλα διετέλεσε και μέλος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του νομού.
Γεννήθηκε το έτος 1960 στην Ξάνθη, από γονείς προσφυγικής καταγωγής. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πετρίδου, προϊσταμένη των Ιατρικών Εργαστηρίων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Αποφοίτησε από την Γεωπονική Σχολή Θεσ/νίκης του Α.Π.Θ. το έτος 1985.
Τοπική αυτοδιοίκηση
Το έτος 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ξάνθης. Το έτος 2002 εκλέχθηκε εκ νέου Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνεργαζόμενο Δημοτικό Συνδυασμό (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ). Το 2006 ήταν επικεφαλής του Συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ και αντίπαλος του Γ. Παυλίδη, και στις εκλογές αυτές εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος.
Στο ΠΑΣΟΚ
Στα φοιτητικά χρόνια συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα. Εκλέχτηκε μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ τρεις φορές και μέλος της 5μελούς Γραμματείας της Ν.Ε. Την περίοδο 1998- 2001 διετέλεσε Γραμματέας της Ν.Ε. Την περίοδο 2003- 2005 ήταν μέλος της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ (ΑΜ- Θ).

Σχετικά Άρθρα