fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Με τι κριτήρια έγινε ο…. «Χατζηκαλλικράτης» στη Ξάνθη; Με ποιους φορείς του Ν. Ξάνθης συζητήσατε το μείζον αυτό θέμα για το Νομό πέραν των δυο Κυβερνητικών Βουλευτών. Με ποια κριτήρια δεν παρέμεινε ο ιστορικός ορεινός Δήμος Σταυρούπολης ως έχει σήμερα αλλά ανακοινώνεται η συνένωση του με το Δήμο Ξάνθης; Για ποιους λόγους δεν συνενώνεται ο ημιορεινός Δήμος Σελέρου με το Δήμο Μύκης που έχει τα ίδια εδαφολογικά, οικονομικά χαρακτηριστικά και συνενώνεται με τους πεδινούς Δήμους Αβδήρων και Βιστωνίδας, ρωτάει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Παραβιάσατε και παραβιάζετε βασικές δημοκρατικές, παιδαγωγικές και διαπολιτισμικές αρχές εγκλωβίζοντας την ελληνική Πολιτεία και ιδιαίτερα την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό σε ένα νέο αδιέξοδο και μη αντιστρεπτό δρόμο που αργά ή γρήγορα θα καταλήξει σε καταστροφικές για τη Θράκη και την Ελλάδα συνέπειες.

ΑΓΩΝΑΣ

Για μεθόδευση που οδηγεί στην «γκριζοποίηση και διχοτόμηση της Θράκης» καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Γεώργιος Π. Παύλου, με αφορμή το δρομολογούμενο πρόγραμμα που αφορά την «εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία της Θράκης.

ΕΜΠΡΟΣ

Τα χαμένα λεφτά των καπνοπαραγωγών από την περικοπή του 50% των άμεσων ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ, οι χαμηλές τιμές και τα προβλήματα στο κόστος παραγωγής καθώς και το μέλλον του Μπασμά στην Ευρώπη ήταν το θέμα συζήτησης με καπνοπαραγωγούς και εκπροσώπους των τομέων Εθελοντισμού και Αγροτικού, με την παρουσία της κας Λέλας Παπαγιαννοπούλου μέλος της γραμματείας του αγροτικού του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17:00 μ.μ. στον οικισμό της Σμίνθης, στα γραφεία της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μύκης. Να σημειώσουμε ότι στις 12:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία διοργανώθηκε μικρή έκθεση από εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια του καπνού και μοιράστηκε έντυπο υλικό που εξέδωσε ο τομέας Αγροτικού της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, υπεύθυνος του οποίου είναι ο κ. Μπάμπης Χρυσοχοϊδης. Για το μέλλον του «μπασμά» τόσο η συζήτηση όσο και η έκθεση εντάσσονται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς που έχει καθιερώσει η UNESCO την 18 η Απριλίου που φέτος είναι αφιερωμένη στην γεωργία και στην κτηνοτροφία. Έτσι οι δύο τομείς συναποφάσισαν και αφιερώνουν την ημέρα αυτή στην καλλιέργεια της τοπικής ποικιλίας του καπνού «Μπασμά».

ΘΡΑΚΗ

Τον τελευταίο καιρό στο πολιτικό τραπέζι έπεσε και το όνομα του πρύτανη του ΔΠΘ Κ. Σιμόπουλου για τη αιρετή περιφέρεια ΑΜ- Θ. Από την πλευρά της ΝΔ πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν πως ο πρύτανης θα είναι και η τελική επιλογή του Αντώνη Σαμαρα πλην όμως κύκλοι προσκείμενοι στον ημέτερο Γ. Παυλίδη επιμένουν στην επιλογή του Νομάρχη Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα