fbpx
Γενική

Μαθαίνω γνωρίζω προλαμβάνω Νοιάζομαι για την υγεία μου

Ο «Ερυθρός Σταυρός» κοντά στους πολίτες

Ρεπορτάζ Μαίρη Δαληκριάδου
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με γνωστή μάρκα αναψυκτικού πραγματοποιηθεί αυτό το διάστημα ενημερώσεις και ιατρικές εξετάσεις σε 10 νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Ένας από τους επιλεγμένους νομούς είναι και η Ξάνθη. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα επιλεγμένο σχολείο το δημοτικό σχολείο της Μύκης περιοχή όπου ο ΕΕΣ πραγματοποίησε μαθήματα πρώτων βοηθειών, σχολικής υγιεινής και διατροφής στους μαθητές. Έπειτα ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών για θέματα υγείας, πρώτες βοήθειες, πρόληψη ατυχημάτων.
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα «Μαθαίνω γνωρίζω προλαμβάνω Νοιάζομαι για την υγεία μου» με μια πλήρως εξοπλισμένη κινητή ιατρική μονάδα από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντινάν», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πραγματοποίησε εξετάσεις αίματος σε πολίτες της Ξάνθης την Παρασκευή το πρωί στην κεντρική πλατεία.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να δουν σε τι επίπεδα ήταν η χολιστερήνη τους, το ζάκχαρο και η πίεση τους. Πραγματοποιώντας παράλληλα καρδιογράφημα και εξέταση από γιατρό. Πάνω από 70 άτομα εξετάστηκαν από την γενική ιατρό επιμελήτρια του κέντρου υγειάς Σμίθνης κ. Τανασίδου Ζωή με την βοήθεια 5 εθελοντριών του ΕΕΣ.
Όπως μας δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος εκπαιδεύτρια νοσηλεύτρια Ελένη Γραμματικοπούλου από τα αποτελέσματα των εξετάσεων η υγεία των κατοίκων είναι σε καλό επίπεδο αλλά και από τις εξετάσεις κάποιοι παραπέφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις αφού διαπιστώθηκαν φυσήματα στην καρδιά ή καρδιολογικά προβλήματα.
Το Σάββατο το πρωί η μονάδα βρέθηκε στην Σμίθνη όπου και εκεί έκανε ιατρικούς ελέγχους με το ιατρό κ. Πετρίδη ο οποίος είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντής του κέντρου υγείας Εχίνου μαζί με τις εθελόντριες του ΕΕΣ.
Στις 28 Μαΐου το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το τέταρτο μέρος του προγράμματος όπου η ιατρική μονάδα θα επισκεφτεί το σχολείο της Μύκης με παιδίατρο και οδοντίατρο για έλεγχο των μαθητών (μέτρηση βάρους, ύψους, οπτικό έλεγχο, εξετάσεις αίματος). Αξίζουν συγχαρητήρια τους ιατρούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αφού με αυτοθυσία εξέτασαν σε λίγο διάστημα τόσο πολύ κόσμο καθώς και στις εθελόντριες του ΕΣΣ που στήριξαν την προσπάθεια.

Νο1
Η υπεύθυνη του προγράμματος εκπαιδεύτρια νοσηλεύτρια Ελένη Γραμματικοπούλου.

Νο2
Από δεξιά η γενική ιατρός επιμελήτρια κ. Τανασίδου Ζωή κάνεις εξετάσεις στους ηλικιωμένους.

Νο3
Ο κόσμος περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Σχετικά Άρθρα