fbpx
Γενική

Τουλάχιστον θα έχουν να τρώνε!

ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ηλικιωμένων, στους λεγόμενους λαχανόκηπους, στην περιοχή των τένις.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφού είχαν ενημερώσει εγκαίρως τους κατόχους των λαχανόκηπων, να προβούν στο μάζεμα των πραγμάτων τους, άρχισαν τις εργασίες αναδιαμόρφωσης, οι οποίες σκόπευαν στη βελτίωση των συγκεκριμένων μικρών εκτάσεων παραγωγής οπωροκηπευτικών.
«Υπήρχανε πολλές αυθαιρεσίες, πάρα πολλές. Βάλαμε μια επιτροπή από το Κ.ΑΠ.Η. και το δικό μας τμήμα και αποφασίστηκε η αναδιαμόρφωση του χώρου. Είχαν ενημερωθεί εγκαίρως όλοι οι κάτοχοι, λέγοντάς τους ότι θα γκρεμιστούν όλα, για να μπορέσει να αναδιαμορφωθεί ο χώρος και να γίνει πιο προσεγμένος. Εκείνες οι κατασκευές, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί, ήταν πολύ αντιαισθητικές και έπρεπε κάτι να γίνει», δήλωσε παλιότερα η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σοφία Καραγιαννίδου.
Όπως είναι γνωστό, οι λαχανόκηποι αυτοί, δόθηκαν στους πολίτες, από το Δήμο Ξάνθης, με σκοπό να περνάει ευχάριστα και δημιουργικά ο ελεύθερος χρόνος τους. Η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ, καθώς και το Τμήμα Πρασίνου αυτού, συνέβαλαν δυναμικά στο όλο εγχείρημα.
Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, παραχώρησε περίπου 15 στρέμματα έκτασης, με σκοπό να καλλιεργηθεί από άτομα με μεράκι για προϊόντα χωρίς περιττά φυτοφάρμακα. Καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας περνούσαν και πλέον θα περνούν αρκετές ώρες εκεί, απασχολούμενοι με γεωργικές εργασίες, οι οποίες τους αποδίδουν τους καρπούς της γης. Ντοματιές, πιπεριές, κολοκυθιές, μελιτζάνες και πολλά άλλα είδη προϊόντων της βασικής μας διατροφής, είναι στη λίστα των καλλιεργειών.
Πριν αρκετούς μήνες, οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν να ανακατασκευάσουν το χώρο, με σκοπό αυτός να γίνει πιο όμορφος και λειτουργικός, ούτως ώστε τα άτομα που διατηρούν εκεί τεμάχια γης, να εργάζονται πιο ευχάριστα.
«Κάνουμε παρεμβάσεις στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ηλικιωμένων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, όπως αυτά που υπήρχαν κατά τη λειτουργία του. Πετυχαίνουμε επάρκεια νερού, ενώ συγχρόνως δημιουργείται και μία καλαίσθητη εικόνα», είχε πει στη διάρκεια των εργασιών ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. Μανώλης Τσέπελης.
Πλήρως ικανοποιημένοι, εμφανίζονται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στο χώρο του παλιού λεγόμενου ινστιτούτου, οι οποίοι στην κυριολεξία είναι εκεί από το πρωί έως το βράδυ.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ερχόμαστε εδώ και νιώθουμε και πάλι ότι είμαστε σπίτι μας. Φυτεύουμε δικά μας προϊόντα και ξέρουμε τι τρώμε», δηλώνουν με πλατύ χαμόγελο οι έχοντες γη στην περιοχή.
Στο χώρο μελλοντικά θα κατασκευαστούν τουαλέτες, οι οποίες θα διευκολύνουν πολύ τους ανθρώπους, που θα παράγουν εκεί προϊόντα, ενώ στα σχέδια των αρμοδίων είναι και η κατασκευή ενός κυλικείου, όπου οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να ξεκουράζονται, πίνοντας τον καφέ τους.

Σχετικά Άρθρα