fbpx
Γενική

Το 69% των Ξανθιωτών δεν συμφωνεί με το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ

Διαδικτυακή δημοσκόπηση της XanthiNews για το σχέδιο Καλλικράτης της Ξάνθης

«Συμφωνείτε με το σχέδιο Καλλικράτης όπως αυτό ανακοινώθηκε για το Νομό Ξάνθης;» ήταν η ερώτηση της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στο blog της εφημερίδας μας στο xanthi- news.blogspot.com. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:
Οι 16 επισκέπτες που απάντησαν, δηλαδή το 19% περίπου, συμφωνούν απόλυτα με το σχέδιο Καλλικράτης που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ για το νομό Ξάνθης. Οι 27, δηλαδή το 32% απάντησε ότι μπορούσαν να γίνουν και άλλες συνενώσεις. Οι 31, δηλαδή το 37% περίπου, δεν συμφωνούν καθόλου, ενώ τέλος οι 9, δηλαδή μόλις το 10% δεν ενδιαφέρεται για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση.
Το 96% λοιπόν όσων μπήκαν στον κόπο και απάντησαν στο κρίσιμο ερώτημα μας δεν συμφωνούν με το ανακοινωθέν σχέδιο Καλλικράτης, με την συνένωση της Σταυρούπολης με την Ξάνθη, με την έδρα στην Γενισέα αλλά και την συνένωση του Σελέρου με τα Άβδηρα και την Βιστονίδα και το στοιχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το λάβουν υπόψην τους τα κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στο νομό μας!!!
Ξεκαθαρίζουμε πως φυσικά και δεν πρόκειται για επιστημονική δημοσκόπηση αφού το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Είναι ένα διαδικτυακό poll, που έχει σχέση με όσους επισκέπτονται το blog της εφημερίδας μας και ως εκεί. Το σύστημα που ακολουθήσαμε στην ψηφοφορία δεν επέτρεπε δεύτερη ψήφο ανά υπολογιστή, ώστε να αποφευχθούν αστοχίες στο δείγμα. Συνολικά ψήφισαν 83 συμπολίτες μας σε διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα