fbpx
Γενική

6.000 και 7.000 ευρώ το στρέμμα για τους επαγγελματίες της πόλης

ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΑΣ

Το θέμα της έκφρασης γνώμης για τον καθορισμό τιμήματος παραχώρησης οικοπέδων στο ΔΕΡΑΣ, πήρε τη «μερίδα του λέοντος», στη συνεδρίαση του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, το οποίο έλαβε χώρα στο δημαρχιακό μέγαρο.
Το «άνοιγμα» του θέματος έκανε ο πρόεδρος του σωματείου επαγγελματοβιοτεχνών Ιωάννης Σιούτας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν οικόπεδο στο σημείο, με σκοπό τη μεταφορά της επιχείρησής τους, στο οικόπεδο εκείνο. Στην ομιλία του ανέφερε ότι, το θέμα με το ΔΕΡΑΣ έχει καθυστερήσει πολύ και προσπαθούν οι ίδιοι να καταλάβουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, σημειώνοντας ότι, η μοναδική δουλειά που έπρεπε να κάνει ο δήμος, εδώ και εννέα μήνες, ήταν να ανακοινώσει μια τιμή πώλησης.
«Η επένδυση των επιχειρήσεων, οι οποίες θα απομακρυνθούν από την πόλη, θα αγγίξει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Αν ερχόταν ένας ξένος να κάνει μια επένδυση αυτού του ύψους στην Ξάνθη και βέβαια θα τον βοηθούσαμε και βέβαια όλοι θα στηρίζαμε την προσπάθεια. Το ΔΕΡΑΣ δεν το στηρίζουμε όσο πρέπει και όπως πρέπει. Θέλουμε να δείτε την επένδυση στο ΔΕΡΑΣ σαν ένα αναπτυξιακό έργο του νομού και όχι σαν έναν τρόπο, για να πάρει ο δήμος χρήματα. Δε ζητάμε φυσικά να μας τα δώσει δωρεάν. Θα είναι λάθος όμως σκεπτικό και κρίμα να μας ζητήσετε μια μεγάλη τιμή. Τα έργα υποδομής μπορούμε να τα κάνουμε εμείς, με χαμηλότερο κόστος από αυτό του ενός εκατομμυρίου, που προβλέπεται. Εμείς ζητάμε να μας δώσετε τα οικόπεδα στην τιμή των 3.000 ευρώ και κάτι το στρέμμα», είπε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροβιοτεχνών Ιωάννης Σιούτας.
Η τιμή αυτή θεωρήθηκε αρκετά χαμηλή και στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων ακούστηκαν διάφορες τιμές από 3.000 έως 15.000 ευρώ, αφού όπως είπαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι: «πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε όλους τους συμπολίτες μας στα μάτια. Δεν μπορούμε να δώσουμε σε τόσο χαμηλή τιμή τα οικόπεδα. Πρέπει να σκεφτούμε το καλό όλων των Ξανθιωτών».
Στην αίθουσα αναφέρθηκε και η δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, μέσα στην οικονομική κρίση, γεγονός το οποίο παρότρυνε κάποιους δημοτικούς συμβούλους να αναφέρουν την τιμή των 3.000 ευρώ ανά στρέμμα, ως την τιμή πώλησης των οικοπέδων.
Στα άλλα θέματα του δημοτικού συμβουλίου, συζητήθηκε επίσης και το θέμα της ΕΤ.Ε.ΝΕ.Ξ., στη διάρκεια του οποίου ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, απάντησε σε ερωτήματα της παράταξης «πολίτες για την αλλαγή», τα οποία είχαν τεθεί στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Οι απαντήσεις του δημάρχου ωστόσο δεν ικανοποίησαν τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Σχετικά Άρθρα