fbpx
Γενική

Ο εμπορικός ιστός της πόλης βαίνει σε «θάνατο»

Φωνές, αντιπαραθέσεις και «φόβο» προκάλεσε το ναι του νομαρχιακού συμβουλίου στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου της «Αθωνικής Α.Ε.» στη Λεύκη, με 16 ψήφους υπέρ, στην τελευταία συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη στο νομαρχιακό μέγαρο.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήταν κάθετα αρνητικοί στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου της «Αθωνικής Α.Ε», παρουσιάζοντας ως κύριο λόγο για αυτήν την αρνητική τους στάση, το «θάνατο» της τοπικής αγοράς, καθώς και τις μαζικές απολύσεις υπαλλήλων, οι οποίες θα είναι αναπόφευκτες.
Τη μεγάλη ανατροπή λοιπόν στο χώρο του λιανεμπορίου, αλλά και του ρίαλ εστέιτ, φέρνει και στην Ελλάδα η λειτουργία εμπορικών κέντρων-μαμούθ, τα οποία αποτελούνται από χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα κλειστών χώρων με μεικτές χρήσεις ψυχαγωγίας και εμπορίου, με κορυφαία ονόματα του κλάδου και με κόνσεπτ ιδιαιτέρως δελεαστικό στους καταναλωτές. Η νέα αυτή μόδα των πολυχώρων, έφτασε και στην Ξάνθη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις αρμόδιων φορέων, αφού όπως λένε ο συναγωνισμός δε θα πραγματοποιείται με τις ίδιες συνθήκες.
«Το βασικότερό μας θέμα είναι ότι δεν έχουμε προσπελασιμότητα στον εμπορικό ιστό του κέντρου μας. Δεν έχουμε ούτε θέσεις στάθμευσης τις ώρες αιχμής. Οπότε εφόσον έχουμε τέτοια προβλήματα, πάρα πολύς κόσμος θα μετακινηθεί και θα πάει εκεί, το οποίο είναι ένα εμπορικό κέντρο ουσιαστικά για την αγορά της Ξάνθης και όχι για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αφού εφάπτεται με την Ξάνθη και δεν είναι πάνω σε κεντρική αρτηρία. Πολύς κόσμος λοιπόν θα μετακινηθεί εκεί και θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα στο κέντρο μας, αν δε γίνει κάτι σύντομα. Θα γίνουν σίγουρα πάρα πολλές αλλαγές χρήσεις. Πάρα πολλά καταστήματα θα μεταφερθούν εκεί και πάρα πολλοί μη Ξανθιώτες θα έρθουν, για να κάνουν τα μαγαζιά τους εκεί, αφού τώρα θα είναι εύκολο να βρούνε κατάστημα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Γιάννης Αλεξιάδης.
Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι φορείς, καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν κατάλληλα μέτρα, με σκοπό την αποφυγή του «θανάτου» της αγοράς εντός της πόλης, με πιο πάγιο αίτημα την κατασκευή πάρκινγκ κοντά στο κέντρο της Ξάνθης.
«θέλουμε πάρκινγκ. Είναι ένα πάγιο αίτημά μας. Θέλουμε ένα πάρκινγκ μεγάλο, το οποία να άπτεται στον ευρύτερο εμπορικό ιστό. Ούτε να είναι μέσα – μέσα, αλλά κοντά και να είναι οργανωμένο, στο οποίο θα μπορεί ο κόσμος να έρχεται και να σταθμεύει άνετα και μετά περπατώντας να μπορεί να κάνει τη βόλτα του στην αγορά. Νομίζω ότι, μπορούμε να φτιάξουμε λίγο καλύτερα το χώρο μέσα στο κέντρο. Μόνο έτσι μπορούμε να ανταγωνιστούμε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, που θα έχει και προσπελασιμότητα και άνετο πάρκινγκ», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Σχετικά Άρθρα