fbpx
Γενική

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΧΡΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Φωνάζουμε συνέχεια, αλλά…

Αρκετά είναι τα παράπονα των κατοίκων του οικισμού της Παλιάς Χρύσας το τελευταίο διάστημα, τα οποία έχουν να κάνουν με την εικόνα, που παρουσιάζουν όχι οι κάδοι απορριμμάτων της περιοχής, οι οποίοι κάποιες φορές είναι και αυτοί ασφυκτικά γεμάτοι, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν στην κυριολεξία έξω από τους κάδους, αλλά με τα σκουπίδια που υπάρχουν κάτω στους δρόμους, λόγω της ποσότητας των σκουπιδιών των κάδων.
Τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ξάνθης εργάζονται πάντως πυρετωδώς, για να κρατηθεί η πόλη καθαρή, αφού τα βλέπουμε στους δρόμους της Ξάνθης 2 ή ακόμη και 3 φορές την ημέρα με τους εργάτες να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για τη συγκομιδή τους.
Ίσως τις Κυριακές ή τις Δευτέρες, μερικές φορές να υπάρχουν σκουπίδια στους κάδους, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το Σαββατοκύριακο η υπηρεσία υπολειτουργεί.
«Οι κάδοι της πόλης, αδειάζονται από μέρα παρά μέρα έως 3 φορές την ημέρα. Ως εκ τούτου δε δικαιολογούνται τα τόσα παράπονα των κατοίκων. Εγώ γυρνάω όλοι την πόλη, για να δω ιδίοις όμμασι τη δουλειά που γίνεται», ανέφερε παλιότερα ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, τονίζοντας συγχρόνως και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, όπως χαρακτηριστικά είπε, που καταβάλλονται από το προσωπικό, για να διατηρηθεί η Ξάνθη καθαρή, συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί την προσφορά και την εργασία αυτών των ανθρώπων.
«Όλη η Παλιά Χρύσα είναι γεμάτη σκουπίδια. Τους παίρνουμε τηλέφωνο σχεδόν καθημερινά και μας λένε ότι θα στείλουν άτομα, για να καθαρίσουν και τους δρόμους, χωρίς όμως να δούμε ποτέ αυτά τα άτομα. Μερικές φορές οι κάδοι απορριμμάτων είναι εντελώς γεμάτοι, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν διάφορα ζώα και να σκορπίζουν τα σκουπίδια δεξιά και αριστερά», λένε οι κάτοικοι από τη μεριά τους.
Το τμήμα καθαριότητας του δήμου Ξάνθης πάντως, κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρείται η πόλη και οι συνοικίες της καθαρές και πολλές φορές φταίει η απροσεξία των κατοίκων, οι οποίοι πετούν τα απορρίμματα είτε έξω από τους κάδους, είτε στο δρόμο, όταν πρόκειται για μικρή ποσότητα.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι, μερίδιο ευθύνης για την όψη της πόλης έχουμε όλοι οι κάτοικοι και πρέπει όλοι μαζί να προσπαθούμε να κρατάμε την Ξάνθη καθαρή.
Κάποιες φορές συμβαίνει και το φαινόμενο του άδειου κάδου, ενώ γύρω από αυτόν να υπάρχουν δεκάδες σακούλες, από τη συμπεριφορά κάποιων, οι οποίοι δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σηκώσουν το καπάκι του κάδου, για να ρίξουν μέσα σε αυτόν τις σακούλες με τα σκουπίδια.

Σχετικά Άρθρα