fbpx
Γενική

Η κοινωνική ευαισθησία του Δήμου Σταυρούπολης

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σταυρούπολης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, με διορατικότητα και μακροπρόθεσμους στόχους έθεσε ως βασική προτεραιότητά της τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Σε σχετική ανακοίνωση ενημερώνει για τις πρωτοβουλίες της:
«Συστήσαμε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας.
Αυξήσαμε στο διπλάσιο τις θέσεις εργασίας στο Δήμο και στα ΝΠΙΔ.
Δημοπρατούνται οι εργατικές κατοικίες, όπου θα στεγαστούν είκοσι (20) οικογένειες ενεργού εργατικού δυναμικού, ενώ θέτουμε ως στόχο τη δημιουργία άλλων είκοσι (20) στους οικισμούς Κομνηνών, Δαφνώνα, Νεοχωρίου και Καρυοφύτου.
Με τον θεσμό του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και με εταιρική ευθύνη διανέμονται καθημερινά 25 μερίδες φαγητού σε συνδημότες μας. Επιτυχία του θεσμού αποτελεί εξάλλου και η μηνιαία διανομή τροφίμων, ειδών ένδυσης και υπόδησης σε 50 περίπου οικογένειες, μεταξύ των οποίων και οικογένειες μεταναστών.
Ενισχύσαμε το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» με περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό.
Κάνουμε χρήση της Τηλεϊατρικής σε συνεργασία με το διαδημοτικό δίκτυο υγείας. Σ τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούνται εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και ενημερώσεως με ενεργή συμμετοχή των δημοτών μας.
Ενισχύουμε τις δράσεις όλων των συλλόγων και φορέων του δήμου.
Ερχόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τους απόδημους συμπολίτες μας μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας μας.
Θέσαμε σε λειτουργία ένα Κέντρο Υποδοχής Επενδύσεων βοηθώντας έμπρακτα όλους τους υποψήφιους επενδυτές.
Στηρίζουμε πολλαπλά και άμεσα την επιχειρηματικότητα, καθώς γνωστοποιούμε καινούρια προγράμματα σε πιθανούς επενδυτές, ενώ λειτουργεί και γραφείο Τουριστικής προβολής της περιοχής.
Θέσαμε σε εφαρμογή προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Ν.Π. του Δήμου.
Πολλαπλασιάσαμε τις δραστηριότητες και τις ενέργειες του Κ.Α.Π.Η. του δήμου μας. Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, και όχι μόνο, μέσα από οργανωμένες προσπάθειες, αφήνουν πίσω τη μοναξιά και τον μικρόκοσμό τους κι εντασσόμενοι σε ομάδες, νιώθουν περισσότερο χρήσιμοι και λιγότερο αποκλεισμένοι.
Άμεσα αντιδράσαμε σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (όπως πυρκαγιές κατοικιών)».

Σχετικά Άρθρα