fbpx
Γενική

Πότε θα γίνει η ανάσταση των καταστημάτων;

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ

Καλές χαρακτηρίζονται και φέτος οι τιμές του πασχαλιάτικου αρνιού, παρά την υποτονική κίνηση της αγοράς. Στα σουπερμάρκετ το αρνί πουλιέται 7-8 ευρώ το κιλό, ενώ στα κρεοπωλεία φτάνει και τα 11 ευρώ.
Προς το παρόν η αγορά της Ξάνθης παραμένει «μουδιασμένη», παρόλο τη μικρή αύξηση της κίνησης, σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες. Η κρίση έχει στρέψει αρκετούς από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας στη Βουλγαρία, από όπου αγοράζουν σφαγμένα αμνοερίφια με λιγότερα χρήματα το κιλό. Ενώ δηλαδή λίγα είναι πλέον τα ξένα αμνοερίφια που πουλιούνται ως ελληνικά μέσω των κυκλωμάτων εισαγωγής και χονδρεμπορίου, πολλοί Έλληνες μεταβαίνουν στις συνοριακές πόλεις της Βουλγαρίας, για τις πασχαλινές τους αγορές και για γέμισμα των ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, οπότε το όφελος είναι μεγαλύτερο.
Όσο για την εικόνα της αγοράς, τα χαρακτηριστικά της είναι η επάρκεια, αλλά και η όχι τόσο μεγάλη κίνηση.
Οι έμποροι των λαϊκών έχουν θιχτεί και αυτοί από την κρίση, ωστόσο το μεροκάματο εξασφαλίζεται, ενώ προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι πολλές νοικοκυρές ψωνίζοντας διάφορα είδη ρουχισμού ζητάνε να τους γίνει κάποιο σκόντο στην τιμή, κάτι που σημαίνει ότι οι καταναλωτές μετράνε πλέον για να τα βγάλουν πέρα από μήνα σε μήνα και το τελευταίο ευρώ.
Ωστόσο, δειλά – δειλά, η κίνηση στα καταστήματα της Ξάνθης αυξάνεται και μάλιστα κάποια μαγαζιά της πόλης μας δουλεύουν καλά, αλλά και πάλι οι καταναλωτές περιορίζονται μόνο σε βασικές αγορές και ίσα – ίσα σε κάποια δωράκια, που είναι εντελώς απαραίτητα, αφού δεν είναι καιρός για περιττά έξοδα, όπως λένε χαρακτηριστικά οι ίδιοι.

Σχετικά Άρθρα