fbpx
Γενική

Μέχρι τέλος Απριλίου παραδίδονται στους ηλικιωμένους

ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΕΜΑΧΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Σε πλήρη διαμόρφωση του Πάρκου Δημιουργικής Απασχόλησης Ηλικιωμένων του Δήμου Ξάνθης, το οποίο λειτουργεί εδώ και πάνω από τρία χρόνια, δίνοντας χαρά και ασχολία σε ηλικιωμένα άτομα, μέσα από καθημερινές εργασίες καλλιέργειας της γης, προέβησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, είχε παραχωρήσει περίπου 15 στρέμματα έκτασης, με σκοπό να καλλιεργηθεί από άτομα του Κ.ΑΠ.Η. με μεράκι για προϊόντα χωρίς περιττά φυτοφάρμακα.
Πριν κάποιους μήνες, οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν να ανακατασκευάσουν το χώρο, με σκοπό αυτός να γίνει πιο όμορφος και λειτουργικός, ούτως ώστε τα άτομα που διατηρούν εκεί τεμάχια γης, να εργάζονται πιο ευχάριστα.
Καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας περνούν αρκετές ώρες εκεί, απασχολούμενοι με γεωργικές εργασίες, οι οποίες τους αποδίδουν τους καρπούς της γης.
Ντοματιές, πιπεριές, κολοκυθιές, μελιτζάνες και πολλά άλλα είδη προϊόντων της βασικής μας διατροφής, είναι στη λίστα των καλλιεργειών.
«Κάνουμε παρεμβάσεις στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης ηλικιωμένων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, όπως αυτά που υπήρχαν κατά τη λειτουργία του. Πετυχαίνουμε επάρκεια νερού, ενώ συγχρόνως δημιουργείται και μία καλαίσθητη εικόνα. Περνάμε καινούργια δίκτυα παροχής νερού, πιο ενισχυμένα και τοποθετούμε 120 βρύσες. Χωρίζουμε χωριστά το κάθε τεμάχιο γης με συρματόπλεγμα και κολονάκια γωνίες, έτσι ώστε να είναι ίδια και τα τετραγωνικά, αλλά να είναι και όμορφα», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κ.ΑΠ.Η. Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.
Οι δικαιούχοι θα είναι μέλη του Κ.ΑΠ.Η. και θα καλλιεργούν τη γη, έως ότου έχουν τη δυνατότητα, χωρίς να μπορούν να δώσουν το τεμάχιο σε φίλους ή σε συγγενείς.
Στο χώρο θα κατασκευαστούν τουαλέτες, οι οποίες θα διευκολύνουν πολύ τους ανθρώπους, που θα παράγουν εκεί προϊόντα, ενώ στα σχέδια των αρμοδίων είναι και η κατασκευή ενός κυλικείου, όπου οι ηλικιωμένοι θα μπορούν να ξεκουράζονται, πίνοντας τον καφέ τους.
«Θα τηρείται η διαδικασία του κανονισμού λειτουργίας από το Κ.ΑΠ.Η., που είναι ο αρμόδιος για αυτήν τη δραστηριότητα. Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, βγάλαμε μία δαπάνη έγκρισης 15.000 ευρώ, έτσι ώστε να καλυφθούν τα έξοδα σε αυτόν το χώρο, αλλά και στα Κιμμέρια, με άλλες περίπου 10.000 ευρώ, όπου και εκεί θα αναπτυχθεί μια αντίστοιχη δραστηριότητα», δήλωσε ο κ. Τσέπελης.

Σχετικά Άρθρα