fbpx
Γενική

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη για την εθνική παλιγγενεσία!

Παρατηρήσεις του Αντιστράτηγου ε.α.

Γράφει ο Νικόλαος Φωτιάδης

Γιορτάσαμε και φέτος στην Ξάνθη την επέτειο του ξεσηκωμού του Γένους εναντίον του βάρβαρου Τούρκου κατακτητή.
Οι Έλληνες (αυτοί που δεν υπήρχαν και δεν ήταν απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά εμφανίστηκαν τον 19 ο αιώνα με…ξένο δάκτυλο κατά την κυρία Δραγώνα) από την Οδησσό, το Ιάσιο, το Δραγατσάνι, την Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Άγιο Όρος, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα (Ρούμελη), την Πελοπόννησο (Μωριά), την Κρήτη, την Κύπρο, τα νησιά μας ρίχτηκαν στον αγώνα «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» και θυσίασαν την ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τα αγαθά της Δημοκρατίας.
Δυστυχώς και αυτή την χρονιά δεν έδειξαν οι νεοέλληνες τον ανάλογο σεβασμό στην Εθνική Επέτειο.
Ελάχιστες οι γαλανόλευκες σημαίες στα σπίτια, μερικές δίχως κοντάρι, δίχως Σταυρό, ανάποδα τοποθετημένες.
Μικρή η προσέλευση του Ξανθιώτικου Λαού στον χώρο του Ηρώου των πεσόντων κατά την κατάθεση στεφάνων και στον χώρο της παρελάσεως.
Απείθαρχα τμήματα αγοριών και κοριτσιών με τσίχλες στο στόμα, ατημέλητα μαλλιά δίκην αγριανθρώπων, μινιφορούσες μαθήτριες υποψήφιες για καλλιστεία!!!
Ατυχέστατη εκπροσώπηση της Κυβερνήσεως από την… «σχεδιάστρια της εκπαιδεύσεως της μειονότητας» Αξιότιμη κυρία Θάλεια Δραγώνα, η οποία δεν προσήλθε στην Δοξολογία στον Ι. Ναό της Του Θεού Σοφίας, αλλά εμφανίστηκε στο χώρο του ηρώου με καστόρ δερμάτινες μπότες (χρονιάρα μέρα) λες και θα πήγαινε στα χιόνια στο Παμπόροβο.
Προκλητική απουσία από τις εκδηλώσεις του εκλεγμένου βουλευτού του Ελληνικού Κοινοβουλίου Εξοχωτάτου κυρίου Τσετίν, ο οποίος για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του, δήλωσε στις εφημερίδες ότι έστειλε επιστολή στην Υπουργό Περιβάλλοντος, με την οποία ζήτησε την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από την περιοχή Βαφέϊκων, γιατί απειλείται η υγεία των κατοίκων. «Αρά ντα μπουλ Μεμέτ Αγά» ο εστί μεθερμηνευόμενο «Ψάξε και βρεις τον Μεμέτ Αγά».
Αυτές είναι λίγες από τις παρατηρήσεις μου από τον εορτασμό της Παλιγγενεσίας του Έθνους μας στην Ξάνθη για την απόκτηση της ελευθερίας από τον βάρβαρο δυνάστη τεσσάρων αιώνων. Η μόνη παρηγοριά οι ένοπλοι που παρήλασαν.
Ο Γέρος του Μωριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για τους «κιοτήδες», τους «ντονμέδες», τους «Νενέκους» πρόσταξε: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
Οι αναγνώστες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Σχετικά Άρθρα