fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ

Έκλεισε ο κύκλος της διαβούλευσης για τον «Καλλικράτη» σε τοπικό επίπεδο δυο μήνες περίπου μετά την έναρξη της διαδικασίας από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. «Προϊόν» αυτής είναι δύο προτάσεις και κάμποσες παρατηρήσεις για τη χωροθέτηση των δήμων στον νομό , σ ένα υπόμνημα που επιχειρεί συγκερασμό των απόψεων των αυτοδιοικητικών που πήραν μέρος στη διαβούλευση καθώς και εξισορρόπηση, μεταξύ σφύρας και άκμονος με βάση τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις του σχεδίου (πληθυσμιακά, γεωγραφικά) και των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν σε κάθε δήμο. Απώτερος στόχος η δημιουργία ισχυρών και λειτουργικών δήμων που θα έχουν τη δυνατότητα απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και παράλληλα θα αποτελούν κεντρικές αυτοτελείς αυτοδιοικητικές μονάδες.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Ποιοι δημότες πίνουν το καθαρότερο νερό στο Νομό Ξάνθης, τι «έδειξαν» οι διάφορες μετρήσεις, βελτιωμένη η εικόνα σε γενικά επίπεδα όπως φάνηκε από τη σύσκεψη της Νομαρχίας Ξάνθης. *Ακολουθούν: Δήμος Αβδήρων 97%, Δήμος Τοπείρου 96%, Δήμος Βιστωνίδας 93%, Δήμος Σελέρου 79%, Δήμος Μύκης 77%, Δήμος Σταυρούπολης 61%.
H Νομαρχία Ξάνθης εργάζεται συνεχώς και αδιάλειπτα για την ικανοποίηση ενός από τους βασικότερους στόχους της, τη συνεχή βελτίωση και την διασφάλιση της παροχής καθαρού και υγιεινού πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες του Νομού μας.
Φέτος διοργάνωσε την 12 η ετήσια δημόσια σύσκεψη, παρουσίαση της εκάστοτε υφιστάμενης κατάστασης, με τις παρατηρήσεις για τις αναγκαίες βελτιώσεις. Οι συσκέψεις πραγματοποιούνται από το 1999 μέχρι σήμερα ανελλιπώς.
Σκοπός της παρούσας έκθεσης είναι η ενημέρωση των αρμοδίων φορέων για την επικρατούσα κατάσταση, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των εργαστηριακών αναλύσεων που διενεργήθηκαν κατά το έτος 2009 και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την εξασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη του κου Πούλιου με θέμα την μη σωστή λειτουργία της ΕΤΕΝΕΞ, σύμφωνα πάντα με τον κο Πούλιο! Στην συνέντευξη παρών ήταν και ο κος Παναγιώτης Μιχαηλίδης, ο οποίος μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΝΕΞ από την πλευρά της δημοτικής παράταξης του κου Πούλιου!

ΑΓΩΝΑΣ

Μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της Ξάνθης Σωτήρη Τσιακίρογλου για μηδενιστή όμως η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι μέρα με την μέρα όλο και περισσότεροι επαγγελματίες βάζουν λουκέτο και η διαπίστωση του είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κλείσει το 30% των μικρομεσαίων και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

ΑΚΡΙΤΑΣ
Έλυσε την «ιδιότυπη σιωπή» την οποία επέβαλε στο λόγο αλλά όχι στις πράξεις του ο πρώην και επί σειρά πολλών ετών αξιωματούχος της «παράταξης Στυλιανίδη» δικηγόρος Θεολόγης Καλαϊτζής.

Σχετικά Άρθρα