fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ

Από την αρχαιολογική υπηρεσία κατονομάζεται ως «τύμβος» και είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος με το ΦΕK 743/Β/14- 6- 1976!Οι κάτοικοι της Διομήδειας τον ξέρουν ως «λόφο με τη γκιόλα» (λιμνούλα) που υπήρχε εκεί από παλιά. Οι υπόλοιποι κάτοικοι του νομού δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτε για τον τύμβο της Διομήδειας. Και όμως κρύβει μέσα του ευρήματα παλαιολιθικής περιόδου (πριν 4.000 χρόνια) κάποια απ τα οποία έχουν ανευρεθεί σε περιστασιακή ανασκαφή. Και μόνο ο πρώην κοινοτάρχης της Διομήδειας κ. Κώστας Χατζηγεωργίου στην προ Καποδίστρα εποχή έκανε κάποιες ενέργειες ώστε να γίνει ο τύμβος της Διομήδειας ένα σημείο αναφοράς για τον οικισμό, ένας χώρος επισκέψιμος που να προσφέρει αναψυχή και παράλληλα ιστορική γνώση, δίνοντας έτσι μια ταυτότητα στον οικισμό καθώς το όνομά του συνδέεται με τον μύθο του βασιλιά Διομήδη (εξ ου και Διομήδεια) και των αγρίων αλόγων του που έφαγαν τον φίλο του Ηρακλή, Άβδηρο και προς τιμή του ο Ηρακλής έκτισε τα Άβδηρα αφού σκότωσε τα άλογα…

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη ψυχολογία «Τιτανικού» την οποία καλλιέργησε με αποτέλεσμα τα υψηλά spreads και όχι μόνο.
«Βάζω πλάτη σημαίνει να μάχομαι στο εξωτερικό για τα συμφέροντα της Ελλάδας και για τη στήριξης της οικονομίας μας». είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
«Και αυτό ακριβώς κάνω. Και στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στις 25 Μαρτίου στη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ευρωζώνης. Όμως δεν πρόκειται να κλείσω τα μάτια όταν βλέπω τα αδιέξοδα της κυβέρνησης. Όλοι γνωρίζουν ότι με το ΔΝΤ δεν φλέρταρε ποτέ η Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ φλερτάρει τώρα επιμόνως. Ολοι γνωρίζουν ότι με επιτόκιο 6,3% δεν δανείστηκε η Ελλάδα επί κυβερνήσεων Ν.Δ, αυτό συνέβη επί ΠΑΣΟΚ» είπε.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Και σας αποκαλύπτω τι θα ισχυριστεί ο Θεολόγος Καλαϊτζής στην συνέντευξη τύπου, για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ προσλήψεις ημετέρων στην «αμαρτωλή» δημοτική εταιρεία ΕΤΕΝΕΞ η οποία υποτίθεται ιδρύθηκε για να εισπράττει μόνο τα ενοίκια του Elisso και μετατράπη τελικά σε ένα ακόμη… παραμάγαζο αισχρού «ρουσφετιού» του «δίδυμου» Καλαίτζή- Παπασταματίου!!!
«Κάναμε κοινωνική πολιτική με τις συγκεκριμένες προσλήψεις, προκειμένου τα χρήματα που εισπράττουμε από το Elisso να μη πάνε στην…Εφορία, αλλά να βγάζουν ένα μεροκάματο κάποιοι φτωχοί συμπολίτες μας!!!».
Κι όλα αυτά φυσικά ήταν εν γνώσει του Δημάρχου Ξάνθης, διότι αυτός τους… καθοδήγησε (Θεολόγο- Παπασταματίου) να λειτουργήσουν έτσι!

ΑΓΩΝΑΣ

Λοιπόν η στήλη σας στέλνει και πάλι μήνυμα αισιοδοξίας και σας προτρέπει να χαμογελάσετε, όσο μπορείτε…..
Χαμογελάτε και αισιοδοξείτε ακόμη και αν σας περάσουν για χαζοχαρούμενους….
Και μην ξεχνάτε πως ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς….
Εξάλλου και η έρευνα την οποία θα επικαλεστώ για να ενισχύσω την αισιόδοξη στάση που αποφάσισε να ακολουθήσει η στήλη, αυτό το μήνυμα στέλνει μέσω των κοινωνικών δικτύων…..
Πέρα από τους γνωστούς κακούς ιούς, όπως τον πρόσφατο της γρίπης, έχουμε και τον ιό της ευτυχίας, ο οποίος και αυτός είναι μεταδοτικός, αρκεί βέβαια να το πιστέψουμε….
Στο βιβλίο που «Συνδεδεμένοι» που έγραψε με τον καθηγητή Τζέημς Φόουλερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ο Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής, του Χάρβαρντ, Νίκος Χρηστάκης, υποστηρίζει ότι η ευτυχία είναι μεταδοτική σαν τη γρίπη…
Επίσης η συνεργασία, η ευγένεια και η γενναιοδωρία είναι «κολλητικές»…..μέσω των κοινωνικών δικτύων…

Σχετικά Άρθρα