fbpx
Γενική

«Καίνε» οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΕΙΟ» ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Μείζονα θέματα, τα οποία αφορούν στους εκπαιδευτικούς, συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνάντηση των μελών του δικτύου παιδείας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.
Το δίκτυο παιδείας δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού υπάρχει εδώ και πάνω από ένα χρόνο και ήδη κάποιες προτάσεις του έχουν κατατεθεί στο υπουργείο παιδείας.
«Το δίκτυο παιδείας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κάνει μία συνάντηση με τα μέλη του, για να συζητήσει συγκεκριμένα θέματα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι ουσιαστικά το σχέδιο νόμου, το οποίο κατατέθηκε από την υπουργό παιδείας στο υπουργικό συμβούλιο, είναι η επιλογή διευθυντών και προϊσταμένων στο δημόσιο, καθώς επίσης και η ανασυγκρότηση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε.) σε όλη τη χώρα. Θα συζητήσουμε τα θέματα αυτά, θα κατατεθούν προβληματισμοί και ίσως προτάσεις, οι οποίες θα σταλούν φυσικά και κάτω στα κεντρικά στην Αθήνα», δήλωσε λίγο πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης η Υπεύθυνη του Δικτύου Παιδείας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Έλενα Τάτσιου.
Αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις, στην αξιολόγηση και τον τρόπο προσλήψεων των εκπαιδευτικών, ψηφιοποίηση των σχολικών βιβλίων και πιστοποίηση ξένων γλωσσών από το σχολείο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το «νέο σχολείο», που παρουσίασε η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Βασικά θέλω να πω ότι, το δίκτυο παιδείας δεν ξεκίνησε τώρα. Έχει ζωή πάνω από ένα χρόνο. Είχαμε κάνει παρόμοιες συναντήσεις τον περασμένο χρόνο και μαζεύτηκαν προτάσεις, οι οποίες κατατέθηκαν στο υπουργείο παιδείας και συγκεκριμένα στα χέρια της κ. Διαμαντοπούλου και απ’ ότι βλέπω στο σχέδιο που υπάρχει στο «νέο σχολείο», πολλά από αυτά που είπαμε και προτείναμε εδώ ως εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, βρίσκονται μέσα σε αυτό, όπως η πιστοποίηση των γλωσσών και η αλλαγή του Ε.Π.Α.Λ.», δήλωσε η κ. Τάτσιου.
Η ίδια ανέφερε ότι η συνάντηση αυτή δεν είχε να κάνει με εκλογές ούτε στην Ο.Λ.Μ.Ε, ούτε στην Ε.Λ.Μ.Ε., αφού αφορούσε καθαρά και μονό στη συζήτηση μεταξύ των εκπαιδευτικών πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ενώ μίλησε και για την αναφορά της κ. Δραγώνα, η οποία δήλωσε ότι υπάρχει περίπτωση από το Σεπτέμβριο να λειτουργήσει πιλοτικά το «νέο σχολείο», λέγοντας: «αυτό θα το δούμε».

Σχετικά Άρθρα