fbpx
Γενική

Κάτοικοι περιοχής: «Ο ταχυδρόμος αφήνει τα δέματα στο καφενείο και χάνονται»

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΧΡΥΣΑΣ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής της Παλιάς Χρύσας, το οποίο αφορά στις παραλαβές δεμάτων και γραμμάτων από το ταχυδρομείο.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο ταχυδρόμος της περιοχής αφήνει τα δέματα και τα γράμματα στο καφενείο του οικισμού, με αποτέλεσμα αυτά να χάνονται. Εκτός της απώλεια των γραμμάτων, εμφανίζεται και το φαινόμενο του ανοίγματος αυτών, με αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα των κατοίκων «να βγαίνουν στη φόρα».
Οι κάτοικοι μιλούν για εκατοντάδες γράμματα, τα περισσότερα των οποίων είναι πολύ σημαντικά για αυτούς, τα οποία δεν παραλαμβάνουν ποτέ, αφού αυτά στοιβάζονται, όπως λένε χαρακτηριστικά, μισοσκισμένα, πολλές φορές έξω από το καφενείο και χάνονται.
Η περιοχή εδώ και πολλά χρονιά έχει οδούς με αρίθμηση και κανονικά θα πρέπει ο ταχυδρόμος να παραδίδει δέματα και γράμματα στα σπίτια των κατοίκων. Αυτό όμως δε συμβαίνει, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων.
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί δε φέρνει τα γράμματα και δέματα ο ταχυδρόμος στα σπίτια μας, από τη στιγμή που υπάρχουν οδοί και αριθμοί. Πολλές φορές περιμένουμε κάτι σημαντικό και αυτό δεν έρχεται ποτέ. Εκτός αυτό όμως, όταν τα γράμματα αφήνονται στο καφενείο, τα βρίσκουμε ανοιγμένα, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στη φόρα προσωπικά μας στοιχεία. Πρέπει κάτι να γίνει με αυτό το θέμα. Πολλοί από εμάς, έχουν δουλέψει ή δουλεύουν ακόμα στο εξωτερικό και περιμένουμε σημαντικά γράμματα, που αφορούν στη δουλειά μας. Κάποιοι περιμένουν χαρτιά σύνταξης, τα οποία δεν τα είδαν ποτέ», λένε κάτοικοι της περιοχής της Παλιάς Χρύσας.
Τα ονόματα και οι αριθμοί των οδών, έχουν τοποθετηθεί με κανονικές πινακίδες, από την αρμόδια υπηρεσία εδώ και πολύ καιρό. Τα ελληνικά ταχυδρομεία της Ξάνθης όμως, φαίνεται ότι παραβλέπουν αυτό το γεγονός, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στους κατοίκους.
Από την άλλη μεριά πάλι, η νέα διοίκηση του ΕΛΤΑ διαμηνύει την ανάγκη άμεσης και στοχευμένης δράσης, την οποία πρέπει να αναπτύξει ο οργανισμός για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, ενόψει της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς που θα συντελεστεί το 2013 βάσει σχετικής κοινοτικής οδηγίας.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι το πρώην κρατικό μονοπώλιο που παρείχε στην Ελλάδα ταχυδρομικές υπηρεσίες. Σήμερα είναι ανώνυμη εταιρία με μετόχους το Ελληνικό Δημόσιο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σχετικά Άρθρα